Lada X Ray Concept

Sjekk den SUV-en

På bilsalongen i Moskva viste Lada(!) fram et råtøft SUV-konsept med det klingende navnet X Ray Concept.

Publisert Oppdatert

Ja, du leste riktig. Lada! Mest kjent for billige biler med dårlig kvalitet, men samtidig enkel nok mekanikk til at hvermannsen kunne leke bilmekaniker. Firhjulstrekkeren Niva har for eksempel kultstatus i visse miljøer.

Du trodde kanskje at bilprodusenten Lada var borte for lengst, men det er ikke tilfelle. Russiske AztoVaz produserer fortsatt Lada og solgte faktisk nesten 600 000 biler bare i Russland i 2011.
I modellporteføljen finner vi biler som Kalina, Priora, Largus og Granta, og om tre år lanserer de altså en ny SUV - basert på konseptbilen som nylig ble vist på bilutstillingen i Moskva.

Er det muligens en ny Niva...?

Stjernedesigner står bak

KLASSIKER: Firehjulstrekkeren Niva er Lada's kanskje mest kjente modell og har stor fanskare over hele verden.

KLASSIKER: Firehjulstrekkeren Niva er Lada's kanskje mest kjente modell og har stor fanskare over hele verden. Foto: Lada.

Lada X Ray Concept er tegnet av den tidligere Volvo- og Mercedes-designeren Steve Mattin, og med han med på laget har Lada satt seg som mål å gjenskape Lada. De ønsker å vokse til gamle høyder, noe de absolutt kan få til om folk klarer å legge skepsisen til side.

Renault eier 25 % av AvtoVaz, så tilgangen på deler og teknologi skulle vi tro er i orden.

Designretningen har vi uten tvil tro på etter å ha sett konseptbilen. Den ser både sporty og robust ut, og minner litt om Range Rover Evoque om vi skal trekke noen paralleller.

Nå ser aldri en ferdig produksjonsbil lik ut som konseptbilen, men det ville vært gøy om Lada våget å gå for et design som skiller seg ut.

Når det kommer til motor og drivlinje holder Lada kortene foreløpig tett til brystet. De gi ikke engang et hint om hva som skal sørge for framdriften. Kanskje Renault vil stå for motoriseringen, som de gjør i billigmerket Dacia? Det gjenstår å se.

Les også:

Kaster klærne for bilkalender

Over 70 000 billigere med 27 færre hester

Endelig får storselgeren firehjulstrekk

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning