Tesla Oslo er åpnet:

Se Morten Harket i Model S

Stjernetreff da Morten Harket gransket elbilen Tesla Model S under åpningen av Tesla Oslo.

LEKKER: Model S gjør ikke vondt i øyet! FOTO: Geir Svardal
LEKKER: Model S gjør ikke vondt i øyet! FOTO: Geir Svardal
Publisert Oppdatert

Illojale hybridbil-kunder

En fersk undersøkelse fra USA, utført av Polk Automotive, viser at kun 35 % av hybridbil-eiere kjøper seg en ny hybridbil. Årsakene til dette tallet antas av amerikanske motorjournalister å kunne være mange. En av dem er at undersøkelsen ble gjort gjennom 2011, da bensinprisen var lavere i USA enn i dag (med høyere bensinpris vurderer flere en hybridbil). En annen ting er at hybridbiler er dyrere enn vanlige biler, noe som får mange til å prioritere privatøkonomi der og da, fremfor muligheten til å spare drivstoff i det lange løp. Hybridbilene merker nok også konkurransen fra stadig gjerrigere lavutslippsversjoner av bensin- og dieselbiler.

Det ble et sjeldent stjernetreff da tidligere A-ha-vokalist Morten Harket dukket opp under åpningen av Tesla Oslo i Verkseier Furulundsvei 16.

Popstjernen var der for å møte en annen stjerne - Tesla Model S. Flere hundre nordmenn har forhåndsbestilt denne elbilen, og de første får den tidlig neste år, til priser som gjør den absolutt konkurransedyktig i premiumsegmentet.

Morten Harket, som kom i en Tesla Roadster sammen med Bellona-sjef Frederic Hauge, er faktisk en gammel miljøkriger.

- Jeg er opptatt av alt som berører naturen. Å ta hensyn til naturen handler om vår egen fremtid, forklarte Harket.

Det går knapt an å snakke om elbiler uten å snakke om de sterke elbil-insentivene som finnes i Norge (fri for engangsavgift og moms, adgang til kollektivfelt, gratis bomring-passering m.m.).

Bellona startet denne kampen, for 25 år siden. Og sammen med Bellona og Hauge foretok Harket diverse sprell i en ombygget Fiat Panda Larel elbil rundt 1990, for å sette fokus på at elbilen burde få insentiver den senere til gangs har fått.

- Og disse insentivene er det viktig at myndighetene ikke rører. Det ville være helt uforståelig og ansvarsløst om disse ble fjernet i nærmeste fremtid, fastslo Harket.

Harket lot seg begeistre av Model S. Men modellen er likevel ikke aktuell for ham.

- Jeg bor på landet, og må ha noe med større bakkeklaring. Derfor er jeg mer interessert i en elbil som Tesla Model X.

Oslo El-Taxi

Også Bellona og Fredric Hauge vil verne om elbil-insentivene.

- Vi krever at insentivene skal inn i Klimameldingen og være med i et bredt klimaforlik i Stortinget, og vare frem til 2020 eller til 100 000 elbiler er solgt, fortalte Hauge.

Bellona-lederen røpet samtidig at miljøstiftelsen er i gang med et større samarbeidsprosjekt med Oslo Taxi, for å få elbiler inn i hovedstadens drosjepark.

STJERNETREFF: Morten Harket og Frederic Hauge med Tesla Model S. Se og hør dem i videoen. FOTO: Geir Svardal
STJERNETREFF: Morten Harket og Frederic Hauge med Tesla Model S. Se og hør dem i videoen. FOTO: Geir Svardal

Forbannet

Til åpningen av Tesla Oslo kom også kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal og rådgiver for miljø og politikk, Christina Bu.

Også damene lot seg begeistre av en elbil som ikke akkurat er formet som en kasse.

- Nissan Leaf startet en ny æra for elbilene, og Tesla Model S tar det et skritt videre. Selv om dette er en dyr bil, er den et reelt og lekkert alternativ for mange, mente Sagedal.

I ryggen hadde de en fersk pressemelding fra NAF, laget på bakgrunn av tirsdagens elbil-insentiv-artikkel i Dagbladet. NAF er nemlig irriterte på myndighetenes vakling i forhold til elbil-insentivene.

- Dagbladets sak handlet om noe NAF har et stort fokus på nå. Medlemmene våre er usikre i forhold til elbil, så nå må vi få en forpliktende politikk. Vi trenger en trygghet for at insentivene varer lenge nok, slik at vi kan få inn elbilen andre steder enn i Asker og Bærum, fastslo Sagedal.

NAF gjorde for øvrig i fjor en undersøkelse blant sine over 500 000 medlemmer, og hele 22 prosent svarte at de ville vurdere en elbil neste gang de skulle kjøpe bil. Et overraskende stort tall.

Det var ordfører Fabian Stang som åpnet Teslas senter i Oslo. I denne videoen kan du se ordføreren klippe snora, samt bli med inn i Tesla Model S sammen med Morten Harket og Frederic Hauge!

</p> </div>

Les også:

Alt om elbil

Prøvekjørt: Opel Ampera

Bilen du må ro

Lightning GT

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning