Nybilgaranti

Rekordgaranti fra Kia

Samtlige Kia-modeller får 7-årsgaranti fra 2010.

Kia cee'd 1,6 CRDi bruktbil
Kia cee'd 1,6 CRDi bruktbil Foto: FOTO: HM Arkiv
Publisert Oppdatert

Tidligere kunne bare to av modellene fra det Koreanske merket smykke seg med dette kvalitetsstempelet. Fra og med 1. januar i år, vil derimot alle biler i Kias modellutvalg få Europas lengste nybilgaranti.

Kias sjef i Europa, Paul Philpott, sier at det lenge har vært produsentens intensjon å være nummer én i verden når det kommer til kundetilfredshet. De tror at deres nye 7-årsgaranti er et stort skritt videre for å oppnå dette.

Gode bruktbiler

Denne garantien har til nå kun vært tilgjengelig på Cee'd og Sorento. Det har gjort at dette er attraktive biler på bruktmarkedet. Det britiske forbrukermagsinet What Car? har valgt ut Cee'd som et av de beste valgene hvis du skal ha brukt kompaktbil. Også vi i Klikk har valgt ut Cee'd som et godt valg i kompaktklassen.

Gjelder også neste kjøper

Garantien gjelder for Kia-modeller solgt i 20 Europeiske land, med start fra nyåret. Michael Cole, daglig leder hos Kia Motors Storbritannia, forklarer at garantien ikke bare er den beste på markedet. Den kan også videreføres til bilens neste eier(e), og dermed hjelpe bruktbilsalget og minske verditapet".

Dette dekker den ikke

Tross lovordene er det noen mindre haker ved garantien, slik som at bilens lakk kun er garantert i fem år, lydanlegget i tre år (eller 96.000 km) og servicedeler, tilbehør og batterier i to år. Vanlig slitasje av dekk, bremseklosser og clutch er ekskludert fra garantien.

Kia har på få år fått relativt store markedsandeler, og må anses som en viktig aktør både her til lands og i Europa ellers. Her kan du lese tester av flere Kia-modeller.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning