Quiz:

Hva kan du om Top Gear?

Kan du din Top Gear-historie? Prøv deg på vår quiz om Jeremy Clarkson & co.

Publisert Oppdatert

Knapt noen norsk borger har klart å unngå å høre om Top Gear. Faktisk har ganske mange mennesker verden rundt hørt om det britiske bilprogrammet på BBC. Med en samlet seermasse på rundt 350 millioner mennesker ukentlig, fordelt på 170 land, er dette verdens mest sette faktaprogram.

Dagens programleder-troika - Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May - er blitt superkjendiser. Men Top Gear har hatt mange profilerte programledere opp gjennom årene - ikke minst på 90-tallet, da seertallene i Storbritannia var like høye som i dag.

Men med en ny og mer løssluppen profil i fra 2002 lå det bedre til rette for at Top Gear skulle innta resten av verden, og bli allemanseie mer enn et bilprogram for entusiaster. Britisk humor slår an i mange land, og sammensetningen av de totalt ulike Clarkson/Hammond/May er perfekt for balansen i programmet.

Selv om alle tre var erfarne TV-journalister før nye Top Gear startet, er det med dette programmet de har inntatt skjermene for alvor. Samtlige har hatt og har programleder-jobber også i andre TV-serier.

Og Top Gear er blitt mye mer enn TV. Det er blitt bøker, DVD-er, sceneshow - og det har fått avleggere i andre land. Opptakene til seriene blir gjort over hele verden, og mange minneverdige episoder er filmet i Norge.

Clarkson, Hammond og May er også faste bidragsytere i Top Gear Magazine. I likhet med TV-programmet har magasinet ofte lagt sine reportasjeturer til Norge. Og i all beskjedenhet er Vi Menn Bil det første bilmagasinet i verden som cobrander med Top Gear Magazine - til Vi Menn Bil Top Gear.

Les også:

Her finner du 30 bilquizer

Tre SUV-er, en toppkarakter

Så pen at det gjør vondt

Bilene som setter BMW på plass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen