Nyhet: BMW 3-serie

Snart kommer BMW 3-serie som hybrid

BMW feirer 3-seriens 40-årsdag med en skikkelig oppgradering av modellen. Spesielt på motorsiden, der nye 3-serie kan friste med tresylindret bensinturbomotor eller kruttsterk hybriddrivlinje.

Publisert Oppdatert

Du har litt å velge mellom dersom du velger BMW 3-serie som din nye bil. Spesielt på motorsiden, for nye 3-serie kommer med både tre-, fire- og sekssylindrede bensinmotorer, tre dieselmotorer og en kraftig hybriddrivlinje.

Nyutviklede turboladere skal ifølge BMW gi de firesylindrede dieselmotorene høyere dreiemoment og lavere forbruk. Blant annet skal den sterkeste firesylindrede dieselen, 320d EfficientDynamics med 163 hestekrefter, ha et CO2-utslipp på kun 99 gram med 8-trinns automatgir (sedan). Det tilsvarer et dieselforbruk på cirka 0,38 l/mil.

Kanskje enda mer interessant er det at BMW lanserer tresylindrede bensinturbomotorer i 3-serie. Mange tenker nok at en tresylindret motor blir spedt i en mellomklassebil, men med 136 hestekrefter og 220 Newtonmeter gjør BMW 318i 0 til 100 km/t på kun 8,9 sekunder.

Oppgitt CO2-utslipp for 318i er 119 gram per kilometer, noe som tilsvarer et bensinforbruk på cirka 0,45 l/mil.

GANSKE LIK: Endringene er ikke store fra dagens modell til nye 3-serie. Det dreier seg stort sett om litt mer moderne utstyr og større valgmuligheter i interiørelementene.
GANSKE LIK: Endringene er ikke store fra dagens modell til nye 3-serie. Det dreier seg stort sett om litt mer moderne utstyr og større valgmuligheter i interiørelementene.

Sterk og gjerrig hybrid

Mest spennende er uten tvil den nye hybriddrivlinjen BMW lanserer i 3-serie. 330e er en ladbar hybrid med 252 hestekrefter som gjør 0–100 km/t på 6,3 sekunder.

330e skal gå inntil 35 kilometer på ren eldrift, og skal nøye seg med kun 0,21 l/mil (49 gr/km).

- Med et oppgradert designspråk og avansert kjøre- og motorteknologi er nye BMW 3-serie Sedan og Touring mer attraktive enn noen gang. Den nye 3-serien er tilgjengelig med klassisk bakhjulsdrift eller intelligent BMW xDrive firehjulsdrift, og lanseres med mange nye motorer, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

NORSK FAVORITT: Stasjonsvognglade nordmenn må vente til august på nye 3-serie. Prisene slippes først i juni.
NORSK FAVORITT: Stasjonsvognglade nordmenn må vente til august på nye 3-serie. Prisene slippes først i juni.

Lover bedre kjøreegenskaper

3-serien er kjent for gode kjøreegenskaper, og vi har i våre tester rost 3-serien for en herlig kombinasjon av sportslighet og komfort.

Og bedre skal det bli. BMW lover nemlig at kjøreegenskapene er ytterligere forbedret og at styringen er mer presis enn tidligere.

Nye 3-serie leveres med det bilprodusenten kaller BMW Selective Beam. Det er et kamerabasert system som automatisk blender fjernlys avhengig av motgående trafikk og andre medtrafikanter.

Nye frontlykter med LED-kjørelys og ny front- og bakfanger kjennetegner nye 3-serie, som får LED-baklykter som standard. Ny felgdesign og nye eksteriørfarger, samt flere valgmuligheter i interiøret, tilbys også i 3-serie.

Den norske BMW-importøren oppgir at nye 3-serie lanseres i Norge i august, og at prisene er klare i juni.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning