Mitsubishi Outlander

Ny SUV med rekordlavt forbruk

Ny look og mer utstyr er litt av hva nye Mitsubishi Outlander kan by på. I tillegg kommer en en særdeles gjerrig hybridversjon i 2013.

Publisert Oppdatert

- Den har akkurat de samme målene som gamle Outlander, men plassen er bedre utnyttet. Den har blant annet fått mer plass i bagasjerommet, sier Bernt G. Jessen, ansvarlig for informasjon og forretningsutvikling i Mitsubishi Norge.

Outlander kommer til Norge etter sommeren, men Jessen vil ikke si noe om priser. Kvaliteten på interiør og førermiljø er hevet, og ifølge Jessen er utstyr som filvarsler og elektrisk bakluke standard.

Vi tror modellen med 2,2 liters diesel, automatgir og firehjulstrekk fortsatt vil være bestselgeren av Outlander-modellene, sier Jessen.

I Europa blir nye Outlander lansert med to motorvalg: En 2-liter MIVEC bensinmotor og en 2.2-liter MIVEC Clean Diesel-motor. Begge kan leveres med enten 2WD og 4WD.

Bensinvarianten kan fåes med CVT automatgir, mens dieselvarianten kommer med en helt ny 6-trinns girkasse. På sitt beste skal den nøye seg med et CO2-utslipp på 130 g/km.

Bedre kvalitet

Størrelsen på bilen er ifølge Mitsubishi tilnærmet lik dagens generasjon, men den får nye innretninger som elektrisk bakluke, romsligere tredje seterad og flatt lastegulv.

ET HAKK OPP: Mitsubishi lover bedre materialkvalitet og et mer forseggjort førermiljø i nye Outlander.
ET HAKK OPP: Mitsubishi lover bedre materialkvalitet og et mer forseggjort førermiljø i nye Outlander. Foto: FOTO: Martin Jansen

Dagens Outlander er ikke kjennetegnet av utsøkte opplevelser innvendig, men ifølge bilprodusenten vil nye Outlander ha materialer; "som gir høy kvalitetsfølelse".

Den kan leveres med utstyr som frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (Forward Collision Mitigation System), adaptiv fartsholder, kjørefeltassistent (Lane Departure Warning System), to-sone klimaanlegg og xenon-lys med ekstra bred kjegle.

Kommer som hybrid

Nye Mitsubishi Outlander bygges på en global plattform, og blir således en såkalt verdensbil. Den vises frem for første gang på bilutstillingen i Genève i mars, og Russland får æren av å være første lanseringsland.

Til Norge kommer den høsten 2012.

Fra 2013 vil «Plugg-inn-hybrid»-versjonen (PHEV) av Outlander bli lansert i Europa. Den skal ha en rekkevidde på 800 km og et CO2-utslipp på 50 g/km.

Les også:

Spar 100 000 på denne SUV-en

Fem kompakt-SUV-er som imponerere

Mer solid brukt-SUV skal du lete lenge etter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning