BMW X1

Ny, liten terreng-BMW

BMW viser minstemann i terrengdrakt.

Publisert Oppdatert

Vel, å kalle dette terrengdrakt er å ta altfor hardt i. For selv om X1 har fått barske og robuste former, med beskyttende biter for karosseriet og en bakkeklaring som er litt høyere enn det andre kompaktbiler byr på, er X1-konseptet som vises på Paris-utstillingen ikke noen utpreget terrengbil.

I Paris vil alle bilprodusentene vise alt det nye og tøffe de skal lage. Les alt om den store bilutstillingen i Paris her.

BMW kaller bilen en SAV - akkurat som de gjør med de større X5 og X3. SAV er en forkortelse for Sport Activity Vehicle, og skal hinte om at bilen fortsatt byr på store mengder kjøreglede. Hva utseendet angår, skal vi ikke si så mye. BMW bruker veldig store deler av den lange pressemeldingen på å fortelle om alle linjene og formene og bølgene. Dette skal vi ikke plage deg med - du ser jo selv hvordan den ser ut. Men at den ser litt snodig ut, det må vi få mene...

Nesten som 3-serie

X1-konseptet - som skal komme i produksjon innen et år - skal ifølge BMW selv bli både kjøreglad, praktisk, nøysom, sikker og fleksibel. Kanskje er det sant, også? Den er 4,46 meter lang - altså 11 cm kortere enn X3, men 22 cm lengre enn en 1-serie og bare seks cm kortere enn en BMW 3-serie. Og den skal være en påkostet premiumbil, med masser av godfølelse.

Hvordan er X3, X5, 3-serie og de andre BMW-modellene å kjøre? Les alle våre BMW-tester her.

Bilen har fått fire dører og en relativt stor bakluke, og den skal visstnok være rommelig inni. Men teknikken i bilen, den sier produsenten ingenting om. De forteller ikke engang om den drar på to eller fire hjul. Men den har en X i navnet, som jo i mange år har vært BMWs kjennetegn på alle firehjulsdrevne modeller.

Dessuten har søstermodellen til X1 - Minis tøffe crossover-konsept som også presenteres i Paris, og som du kan lese om her - firehjulstrekk. Dermed tar vi det som en selvfølge at også X1 trekker på alle hjul.

Les alt om Paris-utstillingen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning