Navigon:

God - men dyr

Navigon er en svært bra navigasjonsapp, men den koster flesk, og klarer ikke helt å leve opp til prisen.

GODKJENT: Navigon får godkjent, men har forbedringspotensial.
GODKJENT: Navigon får godkjent, men har forbedringspotensial.
Publisert Oppdatert

Vi har tidligere testet Navigon for Iphone, med absolutt brukbart resultat. Navigons Android-versjon er i det store og hele lik den du finner på Appstore. Men brukergrensesnittet er bedre på den førstnevnte versjonen, slik at det er enda enklere å navigere seg gjennom systemet.

På den andre siden er Android-versjonen langt dyrere! Hele 709 kroner, mot 489 for Iphone-versjonen. Dette er den klart dyreste navigasjonsappen vi har lastet ned.

Med en sånn pris må listen legges skyhøyt. Og appen tilbyr selvsagt alt mulig av ekstratjenester, som at du enkelt kan finne POIs i alle kategorier, og ved et tastetrykk få hjelp til å navigere dit. Det samme gjelder for kontakter på telefonlisten din, så fremt de er lagt inn med adresse.

Du har valget mellom 2D/3D, fotoboksvarsling, automatisk nattmodus, stemmevarsling ved hastighetsovertredelser og trafikkvarsling. Og du kan sette opp ønsket ruteprofil (f. eks. unngå motorvei).

Og lenge fungerer da også Navigon fortreffelig. Grafikken er gjennomført og tydelig, og selv om den mangler tunnelsimulator gir Reality View Pro-funksjonen oss et tydelig grafisk varsel om å holde til venstre ut av Granfoss-tunnelen.

En behagelig norsk stemmeguide loser oss trygt inn på E18 mot Oslo, men som med Iphone-versjonen velger den på ingen måte en optimal vei mellom Klingenberg kino og Hjemmet-Mortensens kontor i Nydalen.

Det kunne likevel holdt til en femmer, men skyhøy pris gjør at Navigon må nøye seg med ett tall lavere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning