Mio Moov 510

Solid billig-GPS

Mio Moov 510 gjør det meste riktig, særlig når det gjelder pris og trafikkinformasjon.

Navitest Jan 09
Navitest Jan 09 Foto: Nordlien, Egil
Publisert Oppdatert

Mio Moov 510 er en av de rimeligere modellene i den nye 500-serien. Likevel gjør den et solid inntrykk. Skjermen er en klar og god 4,7-tommer i bredformat. Vi setter som vanlig pris på den lettvinte betjeningen, siden flere av de viktigste menyvalgene nås gjennom symboler på kartbildet. Opp- og nedtrekksmenyer på høyre side gjør at du lett kan se utvidet informasjon.

I våre navigasjonstester gjør Mio Moov 510 et relativt bra inntrykk. Det er enkelt å legge inn mål, og selve navigasjonshjelpen er tydelig både i grafikk og stemmeveiledning. Vi skulle gjerne sett en bedre ordning for å finne POI (Points of interest) som ligger langs den ruten du navigerer.

Som vi tidligere har påpekt, er Mios programvare og kartsystem vel optimistisk på trafikk og fartsbestemmelser på norske veier og angir ofte 30-40 minutter for kort kjøretid på 20-25 mils ruter. Det stemmer bedre i utlandet, men du skal ikke hvile gassfoten om du har tenkt å ankomme etter Mios rutetabell.

Mio Moov 510 har mulighet til å motta trafikkmeldinger, og gjør det beste inntrykket av de enhetene vi har testet med slike systemer så langt. Det skyldes flere ting; for det første at den tydeligvis er den mest stabile til å ta inn meldinger, selv om den også har problemer med å finne eller bytte stasjoner. Men også det at den lett lar deg hente frem detaljer om informasjonen og lar deg filtrere meldingene på flere måter.

Les også:

Sjåførgave i siste liten

Trafikkhjelp-forsmak

Stor skjerm - lav pris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning