Mini-MPV

Fire fornuftsbiler til familien

Tenker du praktisk i bilvalget, kan en miniflerbruksbil være det rette for deg.

Publisert Oppdatert

Se vår franske racingduell

Mange stanger hodet i veggen når en ny bil skal kjøpes. Utvalget er rekordstort, men skal man la hjertet eller hodet bestemme?

Se alle våre biltester her

Legger man følelsene igjen hjemme og lar fornuft og lommebok bestemme, kan en liten flerbruksbil, ofte kalt MPV, være en god idé. Vi har testet noen alternativer, og enkelttestene finner du i bunnen av denne artikkelen.

Rimelige

Prisen er en avgjørende faktor for mange, men for drøye kvartmillionen får man en ok utstyrt bil med plass til det meste.

Takket være den store takhøyden er nemlig plassen innvendig ofte større enn lengden vil tilsi. Praktiske seteløsninger og mange stuverom bidrar også til dette.

Både utvendig og innvendig er mini-MPV-ene blitt frisket opp den siste tiden. De ser friskere ut, og "kassebil-følelsen" er ikke lenger like fremtredende.

Bedre å kjøre

Kjøreegenskapene i en liten MPV er ikke de beste, men også her er det jobbet mye for å gjøre bilene mer personbilaktige i oppførselen. Også motorene får stadige forandringer, og ofte er dette kraftkilder man finner i merkets andre modeller.

Vi har testet VW Caddy Maxi Life, Peugeot Partner Tepee, Citroën Berlingo og Skoda Roomster. Kanskje kan en av de være noe for deg?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning