Miljøbil Grenland presenterer

2010 - Tata Vista (Miljløbil Grenland)

Miljøbil Grenland tester og selger el-konvertert, indisk kompaktbil

I FRONT: Få elbiler rommer fire personer og bagasje. Denne kjører i tillegg i opptil 20 mil på én ladning.
I FRONT: Få elbiler rommer fire personer og bagasje. Denne kjører i tillegg i opptil 20 mil på én ladning.
Publisert Oppdatert

Tata er blant verdens største stålprodusenter i tillegg til at de er å regne som en stor aktør i bilbransjen. De lager hovedsaklig billige biler for det Indiske markedet, og én av disse, en kompaktbil med plass til fire, blir sendt til Norge for ombygging. Modellen heter Vista og selskapet Miljøbil Grenland konverterer den til elbil.

India har valgt Norge som testbase for elbilprosjektet, og Miljøbil Grenland (foreløpig med 30 ansatte) er samarbeidspartner.

Konverteringen

Uten motor, girkasse og bensintank ankommer bilene fabrikken i Porsgrunn. Etter å ha flyttet ratt og pedaler over på "riktig" side, samt montert elmotor og egenproduserte batterier, er bilen klar for miljøbevisste billister i Norge (og senere også i Danmark).

Med dagens batterier loves en rekkevidde på 15-20 mil. Denne vil øke så snart batteriteknologien moderniseres. Miljøbil Grenland spesiallager også ladestasjoner til bilene. Prisen blir rundt 275.000, og produksjonen starter senere i år.

- Vi starter produksjonen til sommeren, og vi vet at etterspørselen er stor, sier markedssjef Harald Meland i Miljøbil Grenland.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning