NY MERCEDES-modell til norge i år

Mercedes med folkelig SUV med 7-seter og plass til fire barneseter

Ny Mercedes med 7-seter og plass til fire barneseter.

Pluss ikon
<b>BARNESETER:</b> Du skal kunne feste totalt fire barneseter i GLB.
BARNESETER: Du skal kunne feste totalt fire barneseter i GLB. Foto: Daimler AG
Sist oppdatert

Med den nye modellen GLB tetter Mercedes gapet mellom GLA og GLC.

Den nye modellen er 4,63 meter lang. Den er en høyreist SUV i kompaktklassen og Mercedes' minste modell som kan fås med syv sitteplasser.

Tre seterader

Personer inntil 1,68 meter skal kunne sitte komfortabelt i den tredje seteraden, som er utstyrt med to koppholdere mellom setene, samt to oppbevaringsrom med hver sin USB-port.

Når setene ikke er i bruk kan de legges flatt ned i gulvet for å øke volumet på bagasjeplassen.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe den mest berømte Bond-bilen

Større bagasjerom

Bagasjerommet tar mellom 560 til 1755 liter. Det er faktisk mer enn den større GLC, og skyldes formen på GLB som har enkelte likhetstrekk med Geländewagen (G-klasse).

<b>RETTE SIDER:</b> Mercedes GLB har enkelte likhetstrekk med G-klasse.
RETTE SIDER: Mercedes GLB har enkelte likhetstrekk med G-klasse. Foto: Daimler AG

Rimeligste modell uten 4WD

Prisene på GLB er ikke klare ennå, men rimeligste versjon kommer uten firehjulstrekk.

Mercedes omtaler bilen som en "offroader" og den kan fås med permanent firehjulsdrift. GLB har i tillegg variabel momentfordeling slik at bilens karakteristikk kan tilpasses forholdene.

I kjøreprogrammet Eco/Comfort fordeles kraften 80:20 foran og bak, mens fordelingen er 70:30 i sportsmoduset. En Offroad-pakke utvider valgmulighetene med en ekstra innstilling som distribuerer kreftene likt på for- og bakaksel.

Velger du adaptive Multibeam-LED-lykter i kombinasjon med offroad-pakken, får du en egen lysinnstilling som skal gjøre det lettere å se hindringer i mørket ved at svinglyset kontinuerlig står på i hastigheter under 50 km/t. Det gir en bred og god lysfordeling foran bilen.

LES OGSÅ: Verdens villeste muskelbil - Doge Challenger SRT Hellcat Redeye

Teknologi fra S-klassen

WIDESCREEN: Interiøret er godt kjent fra resten av den nye kompaktfamilen med blant annet widescreen-cockpit og MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Nytt i GLB er de karakteristiske gripehåndtakene i dørpanelet som gir hint om bruksområde og tar igjen det robuste ytre.
WIDESCREEN: Interiøret er godt kjent fra resten av den nye kompaktfamilen med blant annet widescreen-cockpit og MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Nytt i GLB er de karakteristiske gripehåndtakene i dørpanelet som gir hint om bruksområde og tar igjen det robuste ytre. Foto: Daimler AG
<b>LES MER:</b> Denne saken kan også leses i nyeste Vi Menn Bil.
LES MER: Denne saken kan også leses i nyeste Vi Menn Bil. Foto: Faksimile

GLB kommer med moderne assistansesystemer som ble lansert med dagens S-Klasse. Takket være økt datakraft og nye sensorer som gjør det mulig «å se» opptil 500 meter fremover, kan bilen kjøre semiautonomt i kø og på motorvei, ifølge Mercedes.

Systemet benytter også kart- og navigasjonsdata som gjør at bilen kan tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

Motoralterantiver

I første omgang blir GLB tilgjengelig med fire bensin- og dieselmotorer, med og uten 4MATIC. Innstegsmodellen GLB 200 får den nyutviklede M282-motoren med sylinderkutt for redusert forbruk og utslipp. Versjonen 250 4Matic blir foreløpig sterkeste bensinversjon med 224 hester, mens 220 d 4Matic blir sterkeste diesel med 191 hester.

Det rimelig å forvente at ladbar hybrid også står på programmet noe senere. Norske priser er forventet til høsten med leveranser mot slutten av året.

- Jeg tør påstå at denne bilen er som skapt for aktive familier, med sine 7-seter og praktiske utforming, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen.

LES OGSÅ: (+) Test av Tesla Model S 100D Long Range

<b>GLB:</b> Mercedes GLB er ventet til Norge på tampen av året.
GLB: Mercedes GLB er ventet til Norge på tampen av året. Foto: Daimler AG

TEKNISKE DATA: Mercedes GLB 200

Motor, cm³: 1332
Effekt, hk ved o/min: 163/5500
Dreiemoment, Nm ved o/min: 250/1620-4000
Gir: 7G-DCT (automatic)
Lengde/bredde/høyde, mm: 4634/1834/1658
Akselavstand, mm: 2829
Bagasjerom, liter: 560 - 1755
Oppgitt forbruk: 0,62
Oppgitt CO₂-utslipp, g/km: 142
0–100 km/t, fabrikk, sek: 9,1
Toppfart, km/t: 207

De tekniske dataene gjelder foreløpig rimeligste modell

Denne saken ble første gang publisert 17/06 2019, og sist oppdatert 17/06 2019.

Les også