Consumer Reports:

Knuser både Jaguar og Rolls-Royce

Resultatet i den årlige Consumer Reports-undersøkelsen er klart - bilkjøperne forventer mest av Toyota.

HØYE FORVENTNINGER: Bilkjøperne har store forventninger til Toyota, som scorer veldig godt på kvalitet og drivstofføkonomi.
HØYE FORVENTNINGER: Bilkjøperne har store forventninger til Toyota, som scorer veldig godt på kvalitet og drivstofføkonomi.
Publisert Oppdatert

Den årlige amerikanske tilfredshetsundersøkelsen kartlegger bilkjøpernes forventninger til bilmerkene, og over 1500 bilkjøpere har besvart spørsmål om følgende sju temaer; kvalitet, sikkerhet, ytelser, verdi, drivstofføkonomi, design/stil og teknologi/innovasjon.

Som i fjor troner Toyota på topp. Med sine 145 poeng er Toyota hele 25 poeng foran neste merke på listen, Ford. Honda kaprer tredjeplassen med 109 poeng - 16 ned fra i fjor.

Tesla er årets klatrer

Mest oppsiktsvekkende er resultatet for den nokså ferske bilprodusenten Tesla. Tesla er "årets klatrer" på listen med en økning på hele 41 poeng fra i fjor. 88 poeng holder til en femteplass totalt.

Subaru har også meget stor framgang (40 poeng) og kaprer en sjetteplass på listen med sine 87 poeng. Deretter følger Mercedes-Benz, Volvo, Cadillac og BMW på tiendeplass.

Audi, Volkswagen og Nissan klatrer også på listen. Audi og Nissan deler 13.-plassen med 54 poeng (opp henholdsvis 9 og 12 poeng), mens Volkswagen legger på 15 poeng fra i fjor og ender på 18. plass. Plassen bak Toyota-eide Lexus.

ÅRETS KLATRER: Tesla er bilmerket som klatrer mest på listen. 41 poeng mer enn i fjor og 88 poeng totalt holder til en femteplass.
ÅRETS KLATRER: Tesla er bilmerket som klatrer mest på listen. 41 poeng mer enn i fjor og 88 poeng totalt holder til en femteplass. Foto: FOTO: Petter Handeland

Land Rover dårligst

Nederst på listen ligger Land Rover med kun fire poeng, mens premium-produsenter som Maserati, Jaguar og Rolls-Royce kun scorer 8, 9 og 11 poeng.

Mini og Mitsubishi er neppe fornøyd med kun 21 poeng.

Tesla = teknologi. Volvo = sikkerhet

Ikke overraskende har bilkjøperne store forventninger til Toyota når det gjelder kvalitet og drivstofføkonomi. At Tesla er topper på teknologi/innovasjon og at Volvo scorer best på sikkerhet, er heller ikke overraskende.

De tre tyske premium-produsentene Audi, BMW og Mercedes scorer best på design/stil.

Resultat:

NEDERST: Land Rover scorer dårligst i undersøkelsen med fire poeng. 141 poeng mindre enn Toyota.
NEDERST: Land Rover scorer dårligst i undersøkelsen med fire poeng. 141 poeng mindre enn Toyota. Foto: FOTO: Geir Svardal

Best

Dårligst

1. Toyota, 145 poeng

2. Ford, 120 poeng

3. Honda, 109 poeng

4. Chevrolet, 105 poeng

5. Tesla, 88 poeng

6. Subaru, 87 poeng

7. Mercedes, 82 poeng

8. Volvo, 80 poeng

9. Cadillac, 78 poeng

10. BMW, 73 poeng

1. Land Rover, 4 poeng

2. Maserati, 8 poeng

3. Jaguar, 9 poeng

4. Rolls-Royce, 11 poeng

5. Scion, 17 poeng

5. Ram, 17 poeng

7. Mini, 21 poeng

7. Mitsubishi, 21 poeng

9. Infinit, 22 poeng

10. Jeep, 23 poeng

Les også:

Skoda skreddersydd for Norge

Ser du hvorfor dette er ulovlig?

De 15 billigste stasjonsvognene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning