Nå er det her:

Klart for Gran Turismo 5

Ventetiden har vært lang. Men onsdag 24. november åpnes det for salg av Gran Turismo 5.

FREMTIDENS F1?:X1 Prototype er en av mange fete kappkjøringsbiler du møter i GT5.
FREMTIDENS F1?:X1 Prototype er en av mange fete kappkjøringsbiler du møter i GT5.
Publisert Oppdatert
ENDELIG: Gran Turismo er - etter flere forsinkelser - endelig i salg.
ENDELIG: Gran Turismo er - etter flere forsinkelser - endelig i salg.

Først var det venting. Så kom smakebiten Gran Turismo 5 Prologue i 2007. Så ble det mer venting. Forsinkelser. Utsettelser. Men nå er det endelig her: Gran Turismo 5.

Del

Noen av dere har allerede testet det, under Oslo Motor Show på Lillestrøm i oktober. Men nå kan du få det hjem i stua, til jul eller med en gang.

Med over tusen bilmodeller (hvis du tar med alle versjonene av samme modell) og 71 racerbaner, har du fartsfylt tidtrøyte for noen måneder fremover.

Da vi intervjuet "Mr. Gran Turismo" Kazunori Yamauchi i 2005, fortalte han at de gjerne ville ha en nordisk bane med i GT5. Vi foreslo skamløst Arctic Circle Raceway. Dessverre ser det ut til at Yamauchi glemte oss denne gangen, også.

Nyheter

Som vi så i Prologue, kan opp til seksten personer spille sammen online. Men ingenting er som å samle sammen kamerater, og se hvem som takler rattet og presset best. Slik vår redaksjon gjorde da vi utfordret noen av landets beste i bilspill til dyst.

Andre ting som er nytt i GT5 er væreffekter, manager modus, nattrace og "naturlige" skader på biler etter krasj. Ikke noe nytt for spill som for eksempel "Richard Burns Rally", men altså nytt i GT-verdenen.

Årsaken til at spillet har vært forskånet for bilvrak så langt, har etter sigende vært press fra bilprodusenter som helst vil se sine modeller hele og rene.

GT5 har også støtte for 3D, noe som åpner for helt nye spillopplevelser, samt for såkalt "head tracking". Dessuten kan du bygge dine egne baner, noe Little Big Planet-spillere allerede har demonstrert gir et spill en helt ny dimensjon.

Og du kan installere GT5, noe som gir mye kortere lastetider. Det gir færre og kortere pauser i spillet.

Har du ubesvarte spørsmål om Gran Turismo, kan det hende du finner svaret på denne supportsiden.

PS:

For de mest utålmodige i Oslo åpner Spaceworld i Storgata dørene kl. 22.30 i kveld.

Der kan du møte racerkjører Stian Sørlie til dyst på gatebanen i Roma, og slår du ham eller blir den som kommer nærmest, vinner du en GT5 Signature Edition og en PSP med Gran Turismo.

Les også:

50 % bil, 50 % bilspill

NÜRBURGRING: Alle racerbaners mor - Nürburgrings Nordschleife - er en sikker vinner på GT5.
NÜRBURGRING: Alle racerbaners mor - Nürburgrings Nordschleife - er en sikker vinner på GT5.

Spill PS2-spill på PS3

Verdens kjedeligste spill

Trygge dataspill for barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning