SSC Ultimate Aero

Kjøp verdens raskeste bil

Bilen som satte rekorden "verdens raskeste serieproduserte bil" er til salgs.

Publisert Oppdatert

Det er bilfabrikken Shelby Supercars - som også har bygget høyhastighetsbilen - som har lagt den ut for salg gjennom et auksjonsfirma. Bilen, en SSC Ultimate Aero, er god for 414,32 km/t. Det betyr at den mer kjente Bugatti Veyron, med mektige Volkswagen i ryggen, må se seg slått av den lille amerikanske bilfabrikanten.

Bak setene har den Washington-baserte produsenten plassert en 6,3-liters V8 som yter vanvittige 1198 hestekrefter og 1483 newtonmeter. Det gjør at bilen, i tillegg til den nevnte toppfarten på 414 km/t, gjør null til hundre på 2,78 sekunder. Har du en lukket bane tilgjengelig kan du oppnå en fart på 322 km/t - på én kilometer!

Med på kjøpet får du også et diplom fra Guiness World Records som beviser fartsrekorden, samt en eksklusiv SSC Ultimate Aero-klokke.

Det er selvfølgelig mulig å kjøpe en bil som dette ny også, men da har du ikke gleden av å eie en del av bilhistorien. Men som med alt annet som er historisk, må lommeboka blø. I skrivende stund er høyeste bud på 575.100 dollar - noe som med dagens kurs vil si knape 3,9 millioner kroner - uten at minsteprisen er oppnådd.

Hvis du har ekstremt mye penger på bok, og samtidig lyst på en fryktelig rask bil, kan dette være noe for deg. Hvis du også er redd for at kona finner ut hvor mye penger du har brukt på den nye bilen, trenger du ikke å bekymre deg - budgivningen er nemlig anonym.

Hvis du er interessert, kan du kikke på ebay-annonsen her

Les også:

Plugg-inn Rav4 til salgs

Skrotbil solgt for 1,5 millioner

Versting i 440 km/t

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning