Bugatti Veyron Centenaire

Versting i 440 km/t

Med 1400 hk er målet ny fartsrekord.

Foto: Ingo Barenschee
Publisert Oppdatert

Skal vi tro rykter rett, kommer Bugatti nå med en superutgave av det som lenge var verdens raskeste serieproduserte bil. Den har fått tilnavnet Veyron Centenaire og skal visstnok premierevises på messen i Genève neste uke.

W16-motoren med fire turboer yter normalt sett voksne 1001 hester, selv om mange mener det også er en ren underdrivelse fra Bugattis side. I Centenaire-utgave skal den visstnok gi fra seg noe i underkant av 1400 kruttsterke hester og tilnærmet like mange Nm.

Det er helt ekstreme tall i en gateregistrert bil!

Les også:

Dekkene begrenser?

Ryktene går på at bilen visstnok skal ha toppet 440 km/t under testing, og at den faktisk hadde klart enda mer hvis det ikke hadde vært for dekkene.

En høyere fart krever nemlig nye felger og andre dekk, så da gjenstår det å se hva Bugatti selv oppgir som topphastighet.

Dagens utgave av Veyron har blitt klokket til 408,47 km/t, og var frem til SSC Ultimate Aero TT klarte 412,28 km/t verdens raskeste serieproduserte bil i nesten 2,5 år. Mye tyder jo nå på at Volkswagen-eide Bugatti skal gjenerobre tronen med sin Centenaire.

Dessuten er det jo en helt grei nummer to-bil for deg som synes 1001 hester ikke lenger holder mål.

Klikk har prøvekjørt Audi R8 V10 på Ascaribanen.

Bugatti har lenge påstått en topphastighet på 406 km/t. Men uten representanter fra Guinness World Records hjelper det lite, de må jo ha vitner.
Bugatti har lenge påstått en topphastighet på 406 km/t. Men uten representanter fra Guinness World Records hjelper det lite, de må jo ha vitner. Foto: Ingo Barenschee

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning