Nyhet: Kia CK

Kia GT Concept blir virkelighet

Kanonen er ladet og siktet stilt inn på bilmodeller som Audi S5 Sportback og BMW 435i Gran Coupé. Kia CK kommer i 2017.

GT CONCEPT: Kia CK (kodenavn) er basert på konseptbilen Kia GT Concept fra 2011. Produksjonsmodellen lanseres i 2017.
GT CONCEPT: Kia CK (kodenavn) er basert på konseptbilen Kia GT Concept fra 2011. Produksjonsmodellen lanseres i 2017. Foto: Kia
Publisert Oppdatert

Det startet med Kia Soul. Kult design, moderne utstyr og et mer sporty image trakk ungdommen til Kia og la grunnsteinen for det som skulle bli Kias kampstrategi mot de store, etablerte merkene. Kia var ikke lenger en «gubbebil», men et rimelig og ikke minst moderne alternativ i nybiljungelen.

Og nå er det offisielt; Kia strammer skruen enda et hakk og ypper med etablerte merker som BMW og Audi. I 2017 lanserer Kia en firedørs kupé, foreløpig med kodenavn «CK», basert på konseptbilen GT Concept.  

FIREDØRS: Med sine fire dører, kupéformede tak og effektstinne motorer vil Kia CK yppe med auto bahn-lokomotiver som Audi S5 og BMW 435i Gran Coupé.
FIREDØRS: Med sine fire dører, kupéformede tak og effektstinne motorer vil Kia CK yppe med auto bahn-lokomotiver som Audi S5 og BMW 435i Gran Coupé. Foto: Kia

Over 350 hestekrefter

Det foreligger lite informasjon om CK, og den norske importøren holder foreløpig kortene tett til brystet. Litt info får vi likevel lurt ut. Kanskje den mest interessante infoen, spør du oss – nemlig hva som skjuler seg under panseret.

Det vil definitivt ikke skorte på krefter. Minste motor, en 2,2-liters dieselmotor med 200 hestekrefter, er antagelig den samme motoren vi testet i stor-SUV-en Kia Sorento – en motor som ikke akkurat gjør de største følelsesmessige utslagene. Derfor er det godt at to spreke bensinmotorer også vil stå på motormenyen.

Sett med norske øyne vil en toliters bensinturbomotor med 250 hestekrefter bli mest aktuell, og vi er helt sikre på at den vil sette god fart på den bakhjulsdrevne kupeen.  

250 hestekrefter er på langt nær nok til å utfordre biler som auto bahn-lokomotiver som BMW 435i Gran Coupé og Audi S5 Sportback. En 3,3-liters bensinturbomotor med over 350 hestekrefter, derimot, vil nok henge godt med i svingene.     

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning