Jenson Buttons nye firmabil

Firmabilordningen til superkjendisen Jenson Button inneholder en noe spesiell Mercedes.

Publisert Oppdatert

Det er ikke mange dagene siden fjorårets verdensmester i Formel 1, Jenson Button, kunne plukke opp sin nye familiebil hos Mercedes Benz World.

Det dreier seg ikke om en hvilken som helst Mercedes, eller en hvilken som helst AMG for den saks skyld. Det er kraftigere saker enn som så.

En av 20

Kun 20 enheter vil produseres, eller rettere sagt håndlaget, for en eksklusiv kundegruppe. Basisen er en Mercedes C63 AMG, en i utgangspunktet vill bil med 457 hester og dreiemoment nok for hjulspinn og moro i de fleste gir.

Spesialmodellen har fått tilnavnet DR 520, som igjen sladrer om at det nå er 520 massive hester som skal finne veien til bakhjulene. Akkurat som om det mangler effekt i den "vanlige" C63...

Her er konkurrenten fra BMW

Superbil-ytelser

De ekstra kreftene sørger for at DR 520 tar steget opp i superbilklassen hva ytelser angår: Med en 0-100-tid på 4,2 sekunder parkerer den luksuriøse kjøremaskinen det meste den måtte møte til dyst. Dessuten vet vi her i redaksjonen at lyden fra 6,2-literen er vannvittig heftig - og den er neppe mindre grom i en verstingutgave.

Det er ikke kun hestekreft-antallet under panseret som har blitt pyntet på. DR 520 har mattsvart lakk utvendig, og interiøret er kledd i skinn og alcantara etter alle kunstens regler for at eksklusiviteten skal stå i stil med de heftige ytelsene.

For ordens skyld kan vi jo nevne at Jenson Button innkasserer noe sånt som seks millioner pund i året som fabrikksfører for McLaren-teamet, så det er klart stakkeren trenger en ordentlig firmabil...

Her kan du se noen av de grommeste bilene vi har kjørt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning