Volkswagen Golf 7,5 2017

Her er nye Volkswagen Golf

Det er ikke hver dag en av verdens mest solgte bilmodeller blir ny. For kort tid siden dro Volkswagen sløret av nye Golf.

Publisert Oppdatert

- En bil for alle og en bil for enhver situasjon, startet Dr. Herbert Diess, sjef for Volkswagen-merket, hans presentasjon av nye Golf, Golf 7,5. Bilen ble avduket i Wolfsburg i dag klokken 12:30 og kommer i salg i januar 2017.

Dagens Golf, den syvende i rekken, ble lansert i 2012, og har siden den gang blitt solgt i over 3,2 millioner eksemplarer. Totalt har Volkswagen solgt mer enn 33 millioner Golf på verdensbasis siden den første Golf så dagens lys i 1974.

Diess var ikke snau i sin presentasjon av nykomlingen. - Nye Golf skal gi kundene innovasjon, god kvalitet, lavt verditapi, morsomme kjøreegenskaper og stil, og den skal være tilgjengelig for millioner av mennesker. Dette er vårt løfte til kundene, fortsatte han.

Skarpere design, mer utstyr og mer moderne drivlinjer skal gjøre Golf 7,5 mer attraktiv enn dagens Golf. Eksteriøret preges av ny front- og bakfanger, og nye LED-baklys som standard.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FIN GEST: Øverst i midtkonsollet finnes nå en 9,2-toms skjerm med "gesture controll". Den reagerer på armbevegelser slik at du slipper å strekke deg fram og berøre skjermen. 
FIN GEST: Øverst i midtkonsollet finnes nå en 9,2-toms skjerm med "gesture controll". Den reagerer på armbevegelser slik at du slipper å strekke deg fram og berøre skjermen.  Foto: Volkswagen

Heldigitalt førermiljø

Det er på innsiden de store tingene skjer. Førermiljøet er blitt heldigitalt, og helt ny generasjon infotainment-system (Discover Pro) med helt nye kommunikasjonsmuligheter, såkalt "permanent online connection", er på plass.

Øverst i midtkonsollet finnes nå en 9,2-toms skjerm med "gesture controll". Den reagerer på armbevegelser slik at du slipper å strekke deg fram og berøre skjermen. 

Også instrumenthuset blir digitalt. En 12-toms skjerm forsyner deg med info, og du kan endre visning fra speedometer og turteller til for eksempel tredimensjonal kartvisning. Eller begge deler, om du vil det. Vi så det først i Audi TT.

Mer moderne sikkerhetsutstyr, utstyr som køkjørings- og tilhengerassistanse, samt ny frontassist med radargjenkjenning av hindringer i veibanen med nødbremsefunksjon og fortgjengerovervåkning, løfter sikkerhetsnivået. Volkswagen kaller dette et steg videre mot en mer autonom hverdag.

Volkswagen legger ikke skjul på at de står foran store utfordringer etter den mye omtalte dieselskandalen og at de nå må gjenvinne folks tillit. Nye Golf er første steg i denne prosessen og det Volkswagen kaller en ny start. Starten på noe stort, ifølge Dr. Diess.

- I løpet av 2017 vil vi se ti nye modeller fra merket (nye og oppgraderte modeller), og hele modellspekteret vil bli enten skiftet ut eller oppgradert innen 2020, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KOMMER SNART: Forhåndssalget av nye Volkswagen Golf starter i midten av januar 2017.
KOMMER SNART: Forhåndssalget av nye Volkswagen Golf starter i midten av januar 2017. Foto: Volkswagen

Nye motorer, råere GTI og bedre el-rekkevidde

I takt med lanseringen av Golf 7,5 presenterer VW en helt nyutviklet 1,5-liters TSI-motor (bensinturbomotor) med 150 hestekrefter (kommer også i en 130-hesters BlueMotion-utgave med 200 Newtonmeter).

Ny teknologi gjør at motoren skrus helt av når du løfter foten av gasspedalen, og motoren skal ifølge Diess ha opptil én desiliter lavere bensinforbruk per mil enn sammenlignbare motorer.

Diess trekker fram hvor viktig dieselmotorenes lave CO2-utslipp er for å nå de globale klimamålene, og forteller at Golf vil bli tilgjengelig med dieselmotorer med Euro6-standard.

Elektriske e-Golf blir presentert i Los Angeles kommende uke. Den vil som tidligere kjent få over femti prosent bedre rekkvidde enn dagens e-Golf. Denne vil få en batterikapasitet på 35,8 kWt og en oppgitt rekkevidde å 300 kilometer.

Som i dag vil nye Golf også bli å få som ladbar hybrid (Golf GTE) og som sportsmodell, GTI. Sistnevnte vil få 230 hestekrefter i standardutførelse og 245 hk som Golf GTI Performance. En ny 7-trinns DSG (dobbeltklutsj-automat) vil erstatte alle 6-trinns DSG.

Forhåndssalget av nye Volkswagen Golf starter i midten av januar 2017, skriver den norske importøren i en pressemelding.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning