Årets Bil 2011

Her er juryens begrunnelse

Juryens tre favoritter har én ting felles: De byr på noe nytt.

ÅRETS BIL: Volvo V60/S60 er Årets Bil i Norge 2011, med elbilen Mitsubishi i-MiEV og plassmesteren Skoda Superb hakk i hæl.
ÅRETS BIL: Volvo V60/S60 er Årets Bil i Norge 2011, med elbilen Mitsubishi i-MiEV og plassmesteren Skoda Superb hakk i hæl. Foto: Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

I et mylder av gode biler greier Volvo V60/S60, Mitsubishi i-MiEV og Skoda Superb stasjonsvogn å markere seg. De gjør det på hver sin måte, som hver for seg innfrir hovedkrav satt til biler som har vært aktuelle i kåringen av Årets bil 2011. Full test alle tre finner du på www.vimennbil.no .

Volvos vinnerbil

Juryen mener at Volvo V60/S60 skiller seg fra tradisjonelle Volvoer på flere måter. Den er mer sportslig, både i utseende og egenskaper. Det beste ved Volvos nye sportslighet er kjøreegenskapene, som er i klasse med tyske statusbiler. I tillegg har Volvo bygd inn enn luksusfølelse som vi ikke har sett i merkets modeller i denne prisklassen før.

Det som virkelig gjør utslaget for Volvoens del, er likevel en svensk paradegren gjennom mange år: sikkerhet. Det er ikke unikt at V60/S60 har en solid sikkerhetspakke som standard. Det unike ligger i at den er blant de billigste bilene på markedet som kan utstyres med sikkerhetsutstyr du ellers bare finner i svært dyre biler. Blant eksemplene er kollisjons-/fotgjengervarsling med automatisk nedbremsing, aktiv cruisekontroll med køvarsling, filskiftvarsling, blindsonevarsling og "trøtt sjåfør-kontroll".

Det største minuset ved V60/S60 er at den ikke er rommelig.

Foto: Egil Nordlien HM Foto

En ordentlig elbil

Elbilen Mitsubishi i-MiEV er nummer to i årets kåring fordi den byr på kvaliteter vi hittil ikke har sett i elbiler. Den har det aller meste du finner i en moderne bil med vanlig motor, som plass til fire og litt bagasje, skikkelig sikkerhetselektronikk og komfortdetaljer som klimaanlegg.

Elbilens akilleshæl er rekkevidden. Den er oppgitt til 15 mil, men vil bare unntaksvis greie å gå så langt.

Plassmesteren

Skoda Superb stasjonsvogn er bilen som rommer et helt basketballag og alt de måtte finne på å ha med seg. Plassutnyttelsen er intet mindre enn fenomenal. Skoda er eid av VW-konsernet, og det betyr at Superb har kjøreegenskaper og komfort av gjennomført godt nivå. Gode priser og stor valgfrihet, som firehjulsdrift og automat, er også solide plusspunkter.

Superb er ingen Skoda å vitse med.

Foto: Foto: Egil Nordlien HM Foto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning