Ferrari 458 Spider

Her er Ferraris nye kabriolet

458 kaster taket.

Publisert Oppdatert

Det er som forventet at Ferrari lanserer en takløs versjon av 458 på årets Frankfurt-utstilling. Det er to år siden coupé-versjonen ble vist frem på samme sted, og bilen har vært en suksess for merket fra Modena. Da ser vi bort fra de tidlige problemene med at enkelte modeller tok fyr.

458 Spider vil i all hovedsak være akkurat lik coupé-modellen. Det betyr en selvpustende 4,5-liters V8 som yter 570 hester. Kraften blir sendt til bakhjulene ved hjelp av en dobbeltclutchkasse.

Ferrari oppgir at de har flikket litt på ting som pedalfølelse, motorlyd og understell for å sikre den ultimate kabrioletfølelsen.

Taket er i aluminium. Det gjør at hele konstruksjonen er 25 kilo lettere enn om taket hadde vært laget i stoff. Operasjonen med å felle ned taket er gjort på 14 sekunder.

Uten å spesifisere det noe nærmere, opplyser Ferrari at nye tekniske løsninger gjør bilen like stiv uansett om taket er oppe eller nede. En elektrisk vindavviser er på plass, og den skal visstnok sørge for at man kan føre en vanlig samtale - selv når speedometeret viser 200 km/t.

Versjonen med tak koster omtrent tre millioner kroner her til lands, men man må nok regne med å måtte betale en del tusenlapper ekstra for de toppløse gledene Spideren byr på.

</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/bruktbil/article697131.ece">Nå kan du gjøre et kupp på sportsbil</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/topgear/article695101.ece">Top Gear tester Ferrari 458 Italia mot McLaren MP4-12C</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/article696141.ece">Her smadres verdens dyreste luksusbil</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning