Audi

Snakk om stasjonsvogn!

Gjør 0-100 på 3,4 sekunder

RASK: Audi RS6 Avant fra O.CT Tuning. FOTO: O.CT Tuning
RASK: Audi RS6 Avant fra O.CT Tuning. FOTO: O.CT Tuning
Publisert Oppdatert

Audi RS6 Avant er i utgangspunktet en uhorvelig rask bil. Men den østerrikske spesialisten O.CT Tuning har gjort superfamiliebilen enda raskere ved en "enkel" chiptuning.

Den elektroniske kontrollenheten (ECU), prosessoren i bilen, er omprogrammert fra 560 hk til hele 670 hk. Det gjør at det maksimale dreiemomentet er økt fra 700 til 880 Nm.

Originalt gjør RS6 Avant 0-100 km/t på 3,9 sekunder, men dersom det oppleves som for tregt kan akselerasjonen på intervallet presses ned til 3,4 sekunder. Toppfarten kan økes fra 300 km/t til 320 km/t.

Men det er mulighet for mer. Legger du enda mer penger i trimmingen kan den i tillegg fås med O.CT sportseksos og 680 hk. Det er over 100 hk mer enn i en heftig superbil som Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale, og nesten like mye som i en Aventador.

Verdensrekord

En annen Audi-spesialist kan imidlertid tilby enda litt mer krefter - og kan i tillegg vise til verdensrekord. MTMs Audi RS6-R var verdens raskeste stasjonsvogn, med en toppfart på 344,2 km/t, inntil G-Power klinte til med en BMW M5 som greide 360 km/t.

Rekord-Audien var basert på forrige generasjon RS6, men MTM har tuningprogram for den nye versjon. Med den dyreste tuningpakka (8980 euro) kan den fireliters TFSI-motoren yte 685 hk.

LITT STERKERE: Audi RS6 Avant fra MTM. FOTO: MTM
LITT STERKERE: Audi RS6 Avant fra MTM. FOTO: MTM

Les også:

Denne bilquizen får du ikke alt rett på

Så god er bilen din til å kjøre forbi

Toppsjefens drømmebil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning