Hennessey VelociRaptor SUV

Får Audi Q7 til å virke puslete

T-Rex hadde kanskje vært et mer passende navn.

Publisert Oppdatert

Vil du absolutt ha det største og råeste i SUV-avdelingen, er det vanskelig å komme utenom denne monstrøse doningen fra den amerikanske spesialisten Hennessey Performance.

Selskapet er særlig kjent for sine forsøk på å lage en raskere bil enn Bugatti Veyron, og har flere fartsrekorden på samvittigheten. Selskapet har også en egen bilmodell kalt Venom GT.

Nå har selskapet tatt for seg den ekstreme pickupen Ford F-150 Raptor. Av firedørsversjonen Supercrew har Hennessey gjort en SUV i absolutte tungvektsklassen. Hennessey VelociRaptor SUV er navnet på bilen, og mange vil nok mene at den snarest bør lide samme skjebne som dinsosauren den er oppkalt etter.

VelociRapotor har plass til åtte personer, og ifølge selskapets grunnlegger, John Hennessey, er dette den ultimate bilen å kjøre fra Aspen til Telluride i januar.

- Vi har bygget om nærmere 400 Raptor-pickuper til kunder over hele verden de siste tre årene, hevder Don Goldman, CEO i Hennessey Performance.

- VelociRaptor er bilen for deg som vil ha en Raptor, men trenger mer plass.

SUV-en er blitt 280 kilo tyngre enn pickupen, og med den originale 6,2-liter store V8-eren på 411 hk skal den gjøre 0-100 km/t på 7,5 sekunder.

RÅTT PARTI: Hennessey VelociRaptor SUV. FOTO: Hennessey Performance
RÅTT PARTI: Hennessey VelociRaptor SUV. FOTO: Hennessey Performance

Dersom du synes det blir for puslete kan du oppgradere til en kompressormatet versjon på 600 hk som sender VelociRaptor fra stillestående til 100 på 5,9 sekunder.

Du kan også bestille Brembo-bremser, større felger, større hjul, LED-lys, finere interiør, samt diverse sikkerhetssystemer og armering.

I USA er VelociRaptor priset til 149 500 dollar, og Hennessey Performance nevner Mercedes G63 AMG og Range Rover som mulig konkurrenter.

AMG-en koster i USA rundt 134 000 dollar, mens en kompressormatet Range Rover LR V8 koster rundt 136 000 dollar

Superrask SUV

VelociRaptor er ikke den eneste ekstreme SUV-en fra Hennessey Performance. Selskapet har gjort flere oppblåste versjoner av Grand Cherokee SRT, som er Jeeps sterkeste modell. Den har en 6,4-liters Hemi V8-er på 470 hk og et dreiemoment på 630 Nm.

Hennessey har imidlertid gjort versjoner med hele 800 hk, og nylig gjorde en kompressormatet versjon med 650 hk 0-100 km/t på cirka fire sekunder. Det er nesten sekundet raskere enn en Mercedes ML 63 AMG.

Les også:

RASK: Jeep Grand Cherokee SRT8 392 HPE650 (puh!) er svært rask. FOTO: Hennessey
RASK: Jeep Grand Cherokee SRT8 392 HPE650 (puh!) er svært rask. FOTO: Hennessey

Dette råskinnet blir billigere i Norge enn i Tyskland

Test deg selv: Hvilke superbiler ser du her?

Slik er Mercedes' nye flaggskip

Golf-en som får Golf GTI til å blekne

Se HPE650 akselerere her

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning