Bagasjerom

Fant store overdrivelser

Bagasjeplassen var langt mindre enn oppgitt

OVERDREV: Audi Q7 har godt med bagasjeplass, men ikke så godt som Audi oppga, ifølge en test gjennomført av Auto Bild. FOTO: Audi
OVERDREV: Audi Q7 har godt med bagasjeplass, men ikke så godt som Audi oppga, ifølge en test gjennomført av Auto Bild. FOTO: Audi
Publisert Oppdatert

I 2007 testet kontrollorganisasjonen TÜV Süd bagasjeromsvolum for det tyske bilbladet Auto Bild. Testene ble utført etter VDA-normen, den samme som de fleste bilprodusentene bruker. Noen av modellene som ble testet, er fortsatt i salg i mer eller mindre uforandret utgave hva bagasjerommet angår.

Aller størst avvik i antall liter var det på Audi Q7. Her var det oppgitte volumet på 775 liter, mens TÜV Süd kun fikk plass til 561 liter. VW Tourans bagasjerom ble målt til 561 liter, mens oppgitt volum var 695 liter. For VW Passat var fabrikktallene 603 liter, mens TÜV Süd målte volumet til 508 liter.

- At Audi overdrev med Q7, kunne vi se med det blotte øye. TÜV Süds tall rimer godt med det vi registrerte da vi målte bagasjerommet, sier fagredaktør Terje Bjørnsen i Vi Menn Bil Top Gear.

Det tyske bilmagasinet auto motor und sport gjorde en lignende test av reell bagasjeplass i ti bilmodeller i 2011. Her var avvikene generelt betydelig mindre, og flere biler hadde faktisk plass til mer enn oppgitt.

Les også:

Her er bilene med best bakseteplass

Her står UP i sommer

Derfor koker det over for syklister og bilister

Tesla Model S kan fullades på 90 sekunder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning