Presidentbilen

Et realt utslippsmonster

Obama har en plan om å sette en million hybridbiler ut på veien, men dropper å kjøre en selv.

Publisert Oppdatert

Er man president, så er man president. Da kjører man vel ikke en simpel hybridbil?

Nei da, valget falt på den klassiske presidentbilen, nemlig en Cadillac. En stor limousine bygget for å ligne deres egne samlebåndsbil DTS, selvfølgelig med oppgraderinger kun verdens mektigste mann verdig.

Se McCains 13 biler her

Grov tanks

Den ikke akkurat vakre limousinen er faktisk bygget på plattformen av en av General Motors store pickuper, også kalt 2500-serien. Hjulene er også hentet fra samme bil, noe som vitner om at vekten er mye større enn en vanlig samlebånds-Cadillac.

Mye info vil naturlig nok ikke Secret Service servere, men noe snacks har uansett lekket ut. At bilen er en stridsvogn i luksusbilklær, er det lite tvil om.

Er GM snart historie?

Karosseriplatene er i en kombinasjon av stål, aluminium, titanium og keramiske elementer, og er laget for å motstå og absorbere prosjektiler av militær standard.

Vinduene skal visstnok være knappe 13 cm tykke - og selvfølgelig skuddsikre.

Resten av leksa kjenner vi, alt fra skuddsikre dekk til pansret underside og lys som gjør at presidenten selv kan velge om tilskuerne skal se ham eller ikke.

Utslippsbombe

Amerikanerne elsker sine store egenproduserte bensinmotorer, og sjansen er stor for at det er nettopp en slik som finner veien ned under lokket i front.

En seks-syvliters V8 plassert i en usedvanlig tung bil, vitner om et bensinforbruk kun en oljesjeik kan dekke. Men som sagt, er du president, så er du president, selv om du bruker fire liter på mila.

Les også:

Skuddsikker Mercedes - Mercedes S600 Guard Pullman

Overdådig flaggskip - Test: Audi S8 5,2 FSI Quattro

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning