Voyah Free

Helt nytt bilmerke i Norge

Dette bilmerket har du neppe hørt om før. 

<b>FØRST:</b> Voyah Free er den første modellen DongFeng ruller ut. Det kinesiske selskapet er blant Kinas største bilprodusenter. 
FØRST: Voyah Free er den første modellen DongFeng ruller ut. Det kinesiske selskapet er blant Kinas største bilprodusenter.  Foto: Produsenten
Publisert

En nesten fem meter lang og helt elektrisk crossover blir den første modellen fra merket Voyah, som sorterer under det statlige, kinesiske gigantkonsernet DongFeng. Free heter den første modellen. Den skal være tilgjengelig for salg i Norge i juni og leveringsklar i november.

Priser og tekniske data er ikke offentliggjort. Import, distribusjon og salg besørges av det nyetablerte selskapet Electric Way, som er en del Sulland Holding AS – mest kjent for den landsdekkende bilforhandlerkjeden Sulland.

Electric Way planlegger å introdusere ytterligere to Voyah-­modeller i Norge i løpet av det neste året, og deretter minst én ny modell i året.

Bilene skal ikke selges gjennom et vanlig forhandlernettverk, men kan sees i Electric Ways egne showroom og bestilles over nett.

<b>SNAKKET SAMMEN:</b> Electric Way-har vært i samtaler med DongFeng siden høsten 2021 om et formelt samarbeid knyttet til lansering av Voyah i Europa. Norge er første marked ut. 
SNAKKET SAMMEN: Electric Way-har vært i samtaler med DongFeng siden høsten 2021 om et formelt samarbeid knyttet til lansering av Voyah i Europa. Norge er første marked ut.  Foto: Produsenten

- Vi åpner vårt første showroom i Klingenberggata midt i Oslo sentrum i løpet av sommeren, og kommer fortløpende til å etablere samme konsept på ulike steder i Norge, sier Torje Aleksander Sulland, CEO i tech- og innovasjonsselskapet Electric Way.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2022.

Les også