Model 3

Elon Musk: - Produksjonen av Tesla Model 3 starter to uker før planen

Gode nyheter til deg som har bestilt Tesla Model 3.

Pluss ikon
KLAR TIDLIGERE ENN FORVENTET: Produksjonen av Tesla Model 3 starter opp fredag 7. juli, to uker før planen.
KLAR TIDLIGERE ENN FORVENTET: Produksjonen av Tesla Model 3 starter opp fredag 7. juli, to uker før planen. Foto: Tesla
Publisert

Elon Musk melder på Twitter at han forventer at produksjonen av "folkeelbilen" Model 3 starter opp fredag 7. juli - to uker tidligere enn planlagt.

"SN1" i meldingen til Musk er antagelig "serienummer 1". Det vil si at de første produksjonsmodellene av Model 3 vil rulle ut av fabrikken på fredag.

Les også: Tesla Model 3: Pris, rekkevidde, dato og plass i bagasjerom

Det er nye takter for Tesla, som var forsinket i produksjonen av både Model S og Model X.

Meldingen blir godt mottatt på Twitter. En time etter publisering var den likt av 14.000 mennesker, et høyt tall selv for Musk å være.

Det er antagelig over 400.000 mennesker som har reservert en Model 3.

De siste månedene har flere testmodeller av elbilen blitt fotografert og filmet i området rundt Teslas hovedkvarter i Palo Alto i California.

Musk skriver videre på Twitter at det vil arrangeres lanseringsfest hvor de første 30 kundene vil få overlevert Model 3 den 28. juli.

Det er forventet at de første utgavene av Model 3 vil gå til teslaansatte som har bestilt bilen, og deretter til eksisterende kunder av Tesla i California.

Ifølge Musk vil produksjonen øke eksponentielt, med rundt 100 ferdige biler i august og 1500 i september. Han forventer at fabrikken vil være oppe i 20.000 biler i måneden i desember 2017.

Det er ingen andre land hvor det selges flere Teslaer per innbygger enn i Norge, så vi forventer å se Model 3 her til lands relativt raskt også.

Side3 kontaktet Tesla i Norge angående forventet ankomst til Norge etter oppdateringen fra Musk.

- Vi henviser til Twitter-meldingene, og har ingen flere nyheter å melder akkurat nå, oppgir selskapet til Side3.

Tesla oppgir på sin offisielle nettside at ventetiden ved nybestillinger av Model 3 i Norge er mellom 15 og 18 måneder.

Mens vi fortsetter å bygge ut produksjonskapasiteten vår for å møte det høye antallet av avanserte reservasjoner, vil bestillinger som legges inn for Model 3 i dag leveres sent i 2018.
Tesla.com

Startprisen på Model 3 er bekreftet å være 35.000 dollar i USA. Hva prisen blir i Norge og hvilket ekstratilbehør som tilbys, er ennå ikke klart.

En undersøkelse blant 8000 personer som har forhåndsbestilt Model 3, tyder på at kundene planlegger å legge en del mer penger i kjøpet enn startprisen. I Norge kan det fort bety priser på rundt en halv million kroner.

Tesla avduket Model 3 offisielt den 31. mars 2016. Se videoen av hele arrangementet her:

Se også:

Denne saken ble første gang publisert 03/07 2017.

Les også