Ny Tesla?

Tesla med rimelig konkurrent til BMW i3?

Elon Musk sier Tesla skal utvikle og bygge en elbil i Kina beregnet for et globalt marked.

Pluss ikon
<b>NY TESLA: </b>Slik ser skissen ut som ble delt av Tesla under en lansering i Kina denne uken.
NY TESLA: Slik ser skissen ut som ble delt av Tesla under en lansering i Kina denne uken. Foto: Tesla
Sist oppdatert

Tesla hinter om en ny og mindre modell som kanskje skal bygges i Kina. Den første skissen viser det som kan bli en modell i BMW i3-segmentet - en kompakt elbil som kanskje skal konkurrere mot den utgående BMW i3 og andre kompakte elektriske «bybiler».

LES OGSÅ: (+) Var Frode Berge en brikke i jakten på Russlands dommedagsvåpen?

Ny skisse

Det var i forbindelse med offentliggjøringen av at Tesla skal etablere et design- og utviklingssenter i Kina, at Tesla-sjefen selv, Elon Musk, uttalte at Tesla skal designe en elektrisk bil i Kina for det globale markedet.

Bygges i Kina?

Uttalelsene kom på et arrangement for Tesla i Kina, som markerte starten for utleveringen av de første kinaproduserte Model 3-bilene til kinesiske kunder.

Samtidig ble produksjonsprogrammet for Model Y i Kina lansert.

Tesla fulgte opp meldingen med å annonsere etter ansatte til det nye design- og utviklingssenteret.

Det er mye som tyder at en ny «mini-Tesla» også kan bli bygget i Kina.

Tesla har ganske nylig ferdigstilt Gigafactory 3, som er Teslas tredje store bilfabrikk. Gigafactory 3 ligger i Shanghai i Kina. Fabrikken ferdigstilt for produksjon i august i fjor.

Kompakt bybil

Skissen som ble offentliggjort, viser en kompakt kupémodell.

På skissen kan man få inntrykk av at den er en litt nedskalert Model Y. Tegningen kan også gi hint om at bilen kun har plass til to dører.

En slik modell vil ikke bare konkurrere med den utgående BMW i3, som BMW har sagt forsvinner ut av markedet rundt 2024, men kan også være en konkurrent mot nye og mindre elbiler, som Honda e, Seat Mii Electric, Renault Zoe og kanskje kan det bli en tøff utfordrer for Volkswagen ID.3.

Superbillig elbil?

– Når batteriprisene faller, kan Tesla begynne å tenke på å produsere en bybil med en pris på rundt 200.000 kroner. Jeg tror ikke vi ser en slik «billigbil» fra Tesla før etter 2023, sier Jim Roger Johansen som driver flere grupper på Facebook som handler om Tesla og elbil.

Han tror kanskje at designskissen er litt for «aerodynamisk», siden en liten og elektrisk bybil ikke trenger å være veldig aerodynamisk.

– Det er viktigere at den er sikker og praktisk, sier han.

Denne saken ble første gang publisert 17/01 2020, og sist oppdatert 27/02 2020.

Les også