Bentley Continental Supersports

Dette er en miljøbil

Selv om den har 630 hester og sprinter til 100 på 3,7 sekunder.

Publisert Oppdatert

Bentley har bestemt seg for å satse grønt, og da er det ikke fargen vi snakker om. Den hvite kupeen du ser på bildet heter Continental Supersports - og kan gå på bioetanolblandingen E85.

Dette er første steg på veien mot Bentleys mål om at hele deres modellpark skal kunne drikke fornybart drivstoff innen 2012.

Under panseret finner du en W12-motor med et sylindervolum på massive 6 liter. 630 hester og 800 Nm pumpes ut til alle fire hjulene - som for øvrig er i dimensjonen 270/35 ZR20.

Det holder til å dytte bilen fra stillestående til hundre på rett under fire sekunder, samt til en toppfart på 329 km/t.

Motoren er utstyrt med to turboer, noe som bidrar til at hele dreiemomentet på 800 Nm er tilgjengelig fra så lavt som 1600 o/min.

Dette innebærer at Continental Supersports er Bentleys raskeste og mest kraftfulle bil noen sinne.

Bilen vil bli vist fram for publikum på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars, og vil være i salg fra høsten av. Det er selvfølgelig dersom du har råd, noe du mest sannsynlig ikke har. Det sies ikke hvor mye bilen koster, men det er nok ikke usannsynlig at man må legge i underkant av to millioner kroner på bordet - før staten har krevd inn avgiftene.

Les også:

Verdens raskeste på is

Vi kjører Audis raskeste

Hverdags-Lambo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning