Detroit 2010: Toyota Hybrid-konsept

Toyotas nye mikrohybrid

Toyotas siste kreasjon er en superkompakt bybil med hybridteknologi.

FÅ DETALJER: Vi vet foreløpig lite om Toyotas nye hybridbil. Men én ting er sikkert - den blir liten.
FÅ DETALJER: Vi vet foreløpig lite om Toyotas nye hybridbil. Men én ting er sikkert - den blir liten.
Publisert Oppdatert

Toyota lanserer sin siste skapning på neste ukes Detroit-messe. Konseptet er til nå kun avslørt i disse to bildene, og røper bare dens kompakte dimensjoner og at et hybriddrivverk står for fremdriften.

Konsepter har en tendens til oftere å havne i produksjon nå enn før, og også innen kortere tid. Det betyr at vi kan kanskje vente oss denne lille nykommeren i løpet av et år eller to. Mest sannsynlig vil bilen baseres på gjennomprøvde, tekniske løsninger, og kommer dermed unna årelange testfaser i forkant av lansering.

Bilen vil trolig få en liten (tresylindret) bensin- eller dieselmotor kombinert med elmotor. Slagvolum, ytelse og forbruk er detaljer som ikke vil røpes før avdukingen på messen. Det er nærliggende å tro at motoren kan bli hentet fra den eksisterende minibilen iQ. I så fall vil det være snakk om en 1-liter på rundt 70 hestekrefter. Heller ikke setekonfigurasjon, ytre dimensjoner og øvrige detaljer vil bli kjent før bilen vises.

Toyota er verdens største produsent av hybridbiler, og en kompaktversjon av den allerede vellykkede og populære Prius kan være veien å gå for å tilpasse seg eksisterende markeder der bykjøring blir avgiftsbelagt eller plassmessig besværlig.

Les også:

Slik fungerer en hybridbil

Test: Honda Insight Hybrid

Volkswagens minibil Up

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning