Design dine egne dekk

Ville du trykke egne motiver på dekksidene? Snart byr muligheten seg.

Publisert Oppdatert

Det var helt vanlig at hvite striper pyntet dekksider på for noen tiår tilbake. En mote som kom fra USA, men som forsvant etter hvert, mot slutten av sekstitallet.

Til å begynne med ble dekk produsert av hvit naturgummi, og siden ble sort gummi med festeegenskaper lagt på slitebanen - men gjerne ikke på sideveggene, som forble hvite, som et designelement. Siden ble dekkene produsert med svart gummi, og sideveggene ble malt hvite.

Nå er en ny mote på vei fra USA. Bridgestone opplyser at de har funnet opp en metode for å legge fargetrykk på dekksidene, som jo ellers består av informasjon om dekkets dimensjoner. Og at kundene skal kunne bestille sine egne trykk - for eksempel utdrag fra familiealbumet - på sine dekk.

- Vi kjenner ikke til nøyaktig hvordan dette gjøres, men det er en slags trykk, som så får et beskyttelsesfilter utenpå, slik at trykket tåler vask, sier Eirik Lien hos den norske Bridgestone-importøren Gjerde&Byhring as.

Blodharry?

Lien betviler at dette får et stort marked, men at visse miljøer og bileiere vil være interessert i denne typen styling. Styling- og gatebilmiljøene, for eksempel. Det tror heller ikke bilanalytiker Anders G. Hovde i TNS Gallup.

- Kult. Kanskje noe for småbiler ved neste dekkbytte? Men jeg vil bli svært overrasket om dette er noe vi får se på mange Avensis eller Passat. Nordmenn er nokså konservative i sitt bilvalg, og dekk er ikke høyinteresse.

Hovde har ikke ikke forsket noe særlig i dekkmarkedet, og vil likevel ikke fastslå at dette ikke er interessant for norske bilister.

- Jeg ville personlig ikke brukt penger på dette. Men det er kanskje en anledning for dekkprodusenter til å differensiere seg?

Hva synes du? Er dette stilig, eller bare blodharry? Kunne det være tøft med dekkringer i samme farge som bilens karosseri? Vi er jo vant med å bruke felger til å style bilen med; hvorfor ikke utnytte dekksidene, også?

Eller?

STIL: Hvite dekksider var vanlig på biler for noen tiår tilbake, og ble en del av bilens design. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
STIL: Hvite dekksider var vanlig på biler for noen tiår tilbake, og ble en del av bilens design. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Les også:

Store prisforskjeller på vinterdekk

Fortausskader på felgen?

Erkebritisk bilstyling

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen