Lexus

Denne bilen har klimatjener

"Klima-James" justerer klimaanlegget etter ansiktstemperaturen din.

Publisert Oppdatert

Med unntak av basismodeller ribbet for utstyr, er automatisk klimaanlegg blitt svært vanlig i nye biler. Men Lexus tar utviklingen et steg videre med en såkalt "climate concierge", altså en klimatjener. Systemet benytter infrarøde sensorer som leser ansiktstemperaturen ikke bare på sjåføren, men også på passasjerene. Basert på informasjonen fra "scanningen" justerer klimatjeneren temperaturen i de fire klimasonene og i setene slik at den tilpasses individuelt.

Med andre ord: Er du en "hothead" i trafikken blir det automatisk full vinter i sjåførsetet.

Systemet er foreløpig bare å finne i den nyeste limousine-versjon av luksusbilen Lexus LS 600h. Lexus sier ikke noe om hvor store temperaturforskjeller systemet takler dersom en av passasjerene svetter mens en annen fryser.

I tillegg til klima-James er den luksuriøse Lexus-en utstyrt med det nærmeste man kommer Stressless i baksetet. Stillingen på lenestolene bak kan justeres elektriske, og setene kan legges nesten helt ned for en blund. Elektrisk fotskammel finnes også.

Vil man ha ytterligere komfort er det venstre baksetet stedet å være. Det har i tillegg en massasjefunksjon der styrken på behandlingen justeres med en fjernkontroll.

Et hybrid drivverk med en femliters V8-er på 440 hk sørger for at Lexus LS 600h L Premier tar deg dit du vil.

Les også:

De beste SUV-ene vi har testet

2012 2103 - De beste vinterdekkene

4x4-bilene du bør kjøpe nå

Se hvilken 4x4-stasjonsvogn som er best

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning