Sommerdekk

Det beste sommerdekket er kåret

Et rimeligere dekk hevdet seg blant de beste.

TEST AV SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2 er det beste sommerdekket ifølge årets test som NAF har vært med på. FOTO: Produsent
TEST AV SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2 er det beste sommerdekket ifølge årets test som NAF har vært med på. FOTO: Produsent
Publisert Oppdatert
SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2. FOTO: Produsent
SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2. FOTO: Produsent

NAF gjennomfører hvert år tester av sommerdekk og vinterdekk i samarbeid med nordiske partnere. I siste utgave av bladet Motor kan du lese årets test av sommerdekk. Testen er gjort i samarbeid med finske Tekniikan Mailma, russiske Auto Revue, samt Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige.

På bakgrunnen av forskjellige testprosedyrer er Nokian Hakka Green 2 kåret til det beste sommerdekket. Ifølge bladet Motor er dette et sommerdekk med topp prestasjoner, og testsjåførene menet dekket føles svært stabilt og trygt å kjøre i kritiske situasjoner.

Også Goodyear Efficient Grip Performance og Pirelli Cinturato P7 får høye poengscore i testen. Det samme gjør sommerdekket som vant fjorårets test, Continental Premiumcontacts.  

– Premium-dekkene er best og dyrest. Et rimeligere dekk fra Apollo kom på en sterk femteplass, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAF-bladet Motor.

Alnac-dekket fra indiske Apollo hevdet seg blant de såkalte premiumdekkene. Lavest poengscore i testen får Wanli Harmonic H220 som er produsert av South China Tire & Rubber Company.

De viktigste kriteriene

Hvilke sommerdekk man bør velge vil gjerne avhenge av hvilke egenskaper man vektlegger. Vi har tidligere spurt Kjell Magne Aalbergsjø om hvilke kriterier man bør legge til grunn når man skal velge sommerdekk. Aalbergsjø jobber som seniorrådgiver i Opplysningsrådet for Veitrafikken og har lang erfaring med dekktester. Ifølge Aalbergsjø bør du vektlegge følgende:

- Bremseegenskaper, dreneringsegenskaper, veigrep, stabilitet, rullemotstand og støy - i den rekkefølgen.

Her finner du hele NAF-testen av sommerdekk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning