Apple CarPlay i Audi A4

Slik fungerer Apple CarPlay

Speiler telefonen på bilens egen skjerm, og skal gjøre bilturen både enklere og tryggere.

Publisert Oppdatert

Apple CarPlay og Android Auto er løsningene som gir deg velkjente telefonapper i bilen, og som nå rulles ut i stadig flere modeller. Vi fikk informasjonssjef for Audi, Marius Tegneby, til å vise oss hvordan Apple-løsningen fungerer i nye Audi A4.

Ved hjelp av stemmestyring, eller bilens innebygde kontroller, kan man styre det meste som skjer på skjermen i midtkonsollen. Dette skal sørge for bedre sikkerhet på veien, og gjør ting som avspilling av musikk fra telefonen til en mer sømløs affære enn det som har vært tilfelle tidligere.

En av de største fordelene med systemet er imidlertid prisen. Smarttelefonintegreringen er vesentlig billigere enn Audis eget navigasjonssystem, men gir deg tilgang til kartapplikasjonen som ligger på telefonen og navigeringen som følger med dette. Det betyr Google Maps for deg med Android-telefon og Apple Maps for deg som har en iPhone.

Apple CarPlay fungerer fra og med iPhone 5, mens Android Auto krever at du har en telefon med versjon 5 eller nyere - også kalt Lollipop.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning