De første bildene av Ferrari 458 Italia

Ferrari gjør 0-100 på 3,0

Den vises for første gang under bilutstillingen i Frankfurt. Men nå kan du nyte bildene av Ferrari 458 Italia.

Publisert Oppdatert

Som vanlig har det vært mye hysj-hysj når den italienske superbilprodusenten har en ny modell på gang. Og bilen blir ikke vist "live" før under Frankfurt Motor Show i september.

Men nå blir det i hvert fall slutt på spionbilder av den kommende Ferrari 458 Italia. Ferrari har nemlig gått ut med offisielle bilder av sin nye modell, som er en etterfølger til dagens F430.

Med på lasset følger enkelte tekniske detaljer som får fartselskere verden over til å spisse ører og drømme seg bort.

Nesten 600 hester

Den midtplasserte V8eren på 4,5 liter, for første gang med direkteinnsprøyting, yter 570 hk ved 9000 omdreininger, og har et maksimalt dreiemoment på 540 Nm ved 6000 o/min. Hele 80 prosent av momentet skal være tilgjengelig allerede fra 3250 o/min.

0-100 km/t skal unnagjøres på 3,4 sekunder, mens toppfarten ligger på cirka 325 km/t. Moderne teknologi gjør at denne V8eren slipper ut mindre CO2 enn den foregående, men fortsatt er jo ikke 320 g/km helt "grønt". Om noen hadde forventet det!

Denne gangen har Ferrari oppkalt en ny modell etter moderlandet selv - "Italia". Visstnok fordi den karakteriseres av mye av det samme som karakteriserer Italia selv.

Verken vin eller fotball eller mafia er nevnt i pressemeldingen; der snakkes det om pasjon, stil, kreativitet og high tech. "458" står for 4,5 liter og 8 sylindere.

Toseteren 458 Italia er ellers en kliss ny modell. Ikke uventet påpeker Ferrari at den nyter godt av selskapets brede erfaring fra Formel 1.

Og dette er da også - i motsetning til den mer komfortable milslukeren California - en ekstrembil for den som vil være "gatas versting" og et fast innslag på track days.

Les også:

Vi har kjørt Ferrari California

"Kjør" Ferrari California nå

"Grønn" Ferrari

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning