Norges beste bruktbil

Vi kårer Norges beste bruktkjøp

Valg av bruktbil er vanskelig. Her er våre tips til gode kjøp i fire forskjellige klasser. Stem på din favoritt.

Bruktbil
golf vi
rav4
mondeo
Bruktbil golf vi rav4 mondeo Foto: Paal Audestad
Publisert Oppdatert
BRUKTBILKÅRING: Hele kåringen kan du lese i denne utgaven av VI Menn Bil. Det finner du i butikkene fra 24. august.
BRUKTBILKÅRING: Hele kåringen kan du lese i denne utgaven av VI Menn Bil. Det finner du i butikkene fra 24. august.

Å finne ut hvilken bruktbil man skal velge er vanskelig. Det er mye å ta hensyn til, og mange har meninger om hvilke biler som er bra - og ikke minst om hvilke biler som aldri burde forlatt samlebåndet. Problemet er bare at det er vanskelig å vite hvem du skal høre på.

Vi tester flere hundre bilmodeller årlig, og har dermed grunnlag til å fortelle deg hvordan bilene er å kjøre, hvor praktiske de er og hvordan de klarer seg i forhold til konkurrentene.

Når vi kobler denne informasjonen sammen med kvalitetsundersøkelser fra flere land, kundetilfredshetsundersøkelser og modellhistorikk har vi muligheten til å guide deg gjennom bruktbiljungelen.

Kriteriene

Vi startet med et sett med kriterier for å finne ut hvilke biler som kunne være aktuelle. Det vi kom frem til var at bilene skulle være nye mellom 2002 og 2007 - altså i praksis forrige generasjon av modellene.

Prisen skal være "riktig" i forhold til konkurrenter, egenskaper og alder. Vi valgte også å kun ta med biler som det var et visst utvalg av, og bilene skal ha vært blant de beste i sin klasse da de var nye. Det siste, og kanskje viktigste, punktet er kvaliteten. Bilene skal ha tilfredsstillende kvalitet i forhold til andre biler i klassen.

I hver klasse har vi funnet en favoritt, og to biler som skiller seg ut i en eller annen retning. Dette kan være lav pris, eller en dyrere bil med spesielt gode egenskaper.

Fire klasser

De klassene vi har valgt å dele inn bilene i er: kompakt, familiebiler, SUV/Crossover og åpen klasse. Sistnevnte domineres av sportslige alternativer for deg som er litt ekstra glad i å kjøre bil.

Hele saken med vurderingen av alle bilene og kåringen av vinnerne kan du lese i Vi Menn Bil som kommer i salg 24. august. I mellomtiden kan du gjerne fortelle oss hvilken bil du mener er den beste.

Mangler din favoritt på lista? Bruk kommentarfeltet under til å fortelle oss hvilke biler som burde vært med.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen