Bruktbiltips

Her er ekspertenes drømmebiler

Våre eksperter har plukket frem sine bruktbilfavoritter i klassen luksus/sport.

Publisert Oppdatert

Klikk Bil blir har Norges største redaksjon som spesialiserer seg på bil, båt og mc. Våre journalister har lang erfaring med testing av biler og er lidenskapelig interessert i alt med fire hjul og motor.

Hvis du er på jakt etter bruktbil, kan disse tipsene hjelpe deg på veien. Disse bilene er våre favoritter basert på egne erfaringer.

Under finner du våre valg i klassen luksus/sport. Her er det ingen spesiell prisbegrensning, men nivået er allikevel innenfor et noenlunde rimelig nivå.

Det er mange fallgruver når du skal kjøpe bruktbil, men vi har også en rekke råd for deg som er på jakt etter noe nytt å pynte opp gårdsplassen med.

Les også:

Prøvekjørt: Peugeot 308 CC

Langtest. Mini Clubman D

Holder reklamen mål?

Terje Bjørnsen

Fagsjefen for Klikk Motor er på jakt etter en bil som er morsom å kjøre, har god plass til to og ikke er altfor dyr i drift.

2006 Porsche Boxster 2,7

Jeg har kjørt mye Boxster opp gjennom årene, mest på lange turer i utlandet. Hver gang jeg lukker øynene og tenker på hvor jeg skal ta med madammen på bilferie neste gang, skjer det alltid i en Porsche Boxster. Rask, sportslig, mer maskulin enn alle wannabes og med en herlig låt. Dessuten sitter jeg fint, kvaliteten er god og Boxster har faktisk plass til feriebagasje for to - for flere uker. Passo di Stella - vi kommer i juni!

Test av coupé-versjonen Cayman finner du her

Atle Gulbrandsen

Atle er redaksjonens racerbilfører og en av de få her til lands som fortsatt sverger til bensinmotorer. Til daglig kjører han en 2003-modell Audi A4 2,0 Avant.

2002 Lotus Elise

Jeg vil egentlig ha MK1, men dette er også en fin bil

Les også: Verdens første elektriske Elise

Øyvind Jakobsen

Stasjonsvognelskeren og redaksjonsmesteren i forplantning med kort mellomrom er opptatt av både plass og kjøreegenskaper.

2006 BMW 530xdAT

Hva mer kan en be om? Jo, lavere pris, takk.

Les også: Hold deg unna disse

Geir Svardal

Mangeårig biljournalist som byttet ut sin BMW 3-serie coupé med 19-tommere til fordel for en snusfornuftig Ford Focus med dieselmotor for et års tid siden.

2000 Porsche Boxster 2,7

For under 300 000 kroner kan du få en av de beste kjøreopplevelsene som finnes. Boxster er kanskje den beste Porsche-modellen noensinne, og Norge har faktisk flust med veier som kler den godt (nevnte noen "Vestlandet"?). 140 000 kilometer er nærmest for ingenting å regne i denne sammenhengen, og når prisen er så lav har du sikkert råd til en praktisk hverdagsbil ved siden av.

Pål André Skogen

Redaksjonens yngstemann er mest opptatt av kjøreegenskaper og morofaktor, for familie er fortsatt ikke noe tema.

2001 Opel Speedster

For øyeblikket er dette én av to som er til salgs i Norge. Denne finnes også i en turboversjon med 200 illsinte hester, men det er ingen slike til salgs for øyeblikket. Dette er sjeldne biler - kun 7000 biler ble laget - og sjansene er derfor gode for at de vil holde seg godt i pris.

Speedster er stiv, ukomfortabel og vanvittig upraktisk. Vinterkjøring er bare å glemme, og det samme gjelder mer bagasje enn to handleposer. Til gjengjeld får man en bil med ytelsene til en superbil til prisen av en gjennomsnittlig familiebil.

Skal du selge bruktbil? Her er våre tips til hvordan du blir kvitt bilen lettest mulig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning