Bruktbilguide: Storbiler

Slik gjør du luksusbilkuppet

Hvis du er på jakt etter en brukt, tysk storbil, kan disse tipsene spare deg for mye trøbbel.

SPORTSLIG: BMW 5-serie byr på gode motorer og sportslige kjøreegenskaper.
SPORTSLIG: BMW 5-serie byr på gode motorer og sportslige kjøreegenskaper. Foto: FOTO: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

De siste tre årene har de tre tyske statusprodusentene Mercedes-Benz, BMW og Audi alle byttet ut sine storbiler. Mercedes E-klasse kom i 2009, nye BMW 5-serie ble tilgjengelig i fjor og i år har Audi lansert en ny A6. Det betyr at man kan spare en del på å kjøpe en bil av forrige generasjon nå. Det ikke snakk om noe prisras, men et normalt verditap kan fort utgjøre mange titusener på en bil som dette.

Hvis du snuser litt på det som i dag er ukurante motorvarianter, er det fullt mulig å gjøre gode kjøp. Ukurant betyr i denne sammenhengen bensindrikkende. Disse motorene er ofte veldig gode, men mange har en overbevisning om at diesel er det eneste rette i slike biler.

Biler som dette får ofte nytt og komplisert ekstrautstyr relativt tidlig. Det øker risikoen for at noe stryker med i løpet av bilens levetid. Derfor er det ekstra viktig å sjekke at alt av elektronikk fungerer som det skal. For å slippe unna barnesykdommer, kan det også være lurt å styre unna de aller tidligste bilene av en ny modell.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning