Blue Label Charger Touring

Toppnivå stort sett på alle fronter.

Publisert Oppdatert

En av de beste i testen.

- Veldig allsidig pga dekkvalg og en mer solid gaffel enn alle disse hybridgaflene. Masse skyv i motor, bra skjermer. Minus at det ikke er integrert batteri (det er det aldri på Bosch), og sittestillingen er ikke optimal for meg, sier Tron.

- Veldig komfortabel "allværssykkel" med godt skyv, ikke noe spesielt å trekke for, synes Geir.

- Godt skyv, lett å manøvrere og brukervennlig, sier Marit som heller ikke finner noe minuser her.

Motoropplevelse/assistanse

Bosch Performance Line yter utrolig godt, noe som spesielt merkes på akselerasjon og i de bratteste bakkene. PowerPack 4000. OBS: Turbo-modus tapper batteriet ganske fort om det brukes hele tiden der det er mye bakker.

Teknisk design

Fint design, om litt spesielt. Virker kanskje litt overbygd. Spesiell bakramme som gir mulighet for reimdrift. Batteriklumpen på ramma blir aldri pen å se på, men fungerer.

Komfort og manøvrering

God aks, svært godt balansert, kvikk å svinge rundt, du sitter oppreist med god oversikt. Gode bremser og gir. Smidig og letthåndterlig, i trafikk og mellom skolebarn. Oppreist, litt blandet inntrykk. Forhandler bør kunne bytte stem og fjerne noen spacere, om du ønsker en mer framoverlent sittestilling. Det er vanskelig å stå og trå når styret er så høyt. - Min mest komfortable elsykkeltur, kanskje - takler all opphakka asfalt suverent. Og jeg sitter nesten perfekt, sier Geir. - Den oppreiste sittestillingen gir god oversikt, men gjør det også vanskeligere å tråkke til selv, om nødvendig, sier Marit.

Brukervennlighet

Brukervennlige Bosch, og flott utstyrt sykkel. Pluss for dekkvalget, som triller godt på asfalt samtidig som volumet tar av litt for dårlig asfalt. Funker fint på grusveier. Alt av utstyr, skikkelige skjermer, og sykkelen føles faktisk ganske lett (19,9 kg, men enkel å bære).

Verdi for pengene

Dyr sykkel, men også en av testens aller beste.

Bremser og gir

Shimano Deore XT tigirs med Deore-skifter funker fin-fint. Deore-bremsene er også veldig bra, men disse burde luftes og få litt mindre mineralolje, så de får lenger hendelvandring. Smakssak. Shimano Deore-bremsene er av en eller annen grunn ikke helt optimale her, mener deler av testpanelet. Giret lager en ganske høylytt klank som vibrerer i hele sykkelen.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 31500
Vekt (kg) 22,7
Motor - plassering, type Bosch Performance 250W, krank
Assistansenivåer 4: Eco, Tour, Sport, Turbo, (Off)
Dreiemoment og rekkevidde 60 Nm, rekkevidde opp til 10 mil, normalt i Norge 5-8 mil
Batteri Bosch 400 Wh rammemontert
Gir Shimano XT 10 trinn
Bremser Hydr.skive foran og bak
Ramme (type og størrelser) og gaffel Herre og dame (mixed), aluminium, 3 størrelser, dempergaffel
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Lys, skjermer, bagasjebrett, lås
Forhandlere http://evoelsykler.no/forhandlere/ - ca. 35 forhandlere

Konklusjon

Smidig, lettkjørt sykkel

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning