Superbiler for Hollywood

Blir en av disse Hollywoods neste superbil?

Hollywood har skapt mange billegender. Hva blir den neste?

HOVEDROLLE: Biler har spilt hovedroller i Hollywood-filmer før. Nå skal neste helt på fire hjul kåres.
HOVEDROLLE: Biler har spilt hovedroller i Hollywood-filmer før. Nå skal neste helt på fire hjul kåres. Foto: ILLUSTRASJON: Subaru
Publisert Oppdatert

Med årets bilutstilling i Los Angeles følger en designkonkurranse der verdens designstudioer kan komme med forslag til hva som kan bli Hollywoods neste bilstjerne. Med forslaget skal også filmen bilen skal opptre i beskrives. Vinneren kåres den 17. november.

Som mange husker, har biler hatt stjerneroller i filmer før. James Bonds Aston Martin DB5, for eksempel. Batmobilen. Eller Ford Mustang i Steve McQueens "Bullitt". Hørt om "Chitty Chitty Bang Bang"? Og mange husker helt sikkert en viss DeLorean i filmen "Tilbake til fremtiden".

Her er noen av innkomne forslagene til hva som kan bli den neste firehjulsdrevne legenden fra filmenes verden:

FREMTIDENS HEST: Hondas IH -Intelligent Hest- er redningsbilen i en fremtid der en komet har bombet oss tilbake til fortiden. Illustrasjon: Honda
FREMTIDENS HEST: Hondas IH -Intelligent Hest- er redningsbilen i en fremtid der en komet har bombet oss tilbake til fortiden. Illustrasjon: Honda

Honda IH

IH står for "Intelligent Hest". Honda ser for seg en film - High Noon - som beskriver en situasjon der en komet har truffet jorden, og satt livet der et par hundre år tilbake i tid. Bare få overlever, og må håndtere varme og tørke og truende situasjoner. Noen ingeniører finner opp bilen IH. Løsningene dens baserer seg på menneskenes beste venn. Som ikke er hunden, men hesten.

Hesten har hjulpet oss med å befolke nye områder, dyrke mark, jakte, erobre - i det hele tatt vært vår transport nummer en i hundrevis av år før bilen så lyset.

Hester har i likhet med biler også hatt store helteroller på film. Hoppalong Cassidy hadde sin Hopper, Roy Rogers hadde Trigger, Den Ensomme Rytter hadde Silver og Zorro hadde den steilende Tornado.

Ved hjelp av kunstig intelligens blir IH en blanding av personlig assistent og transport. Uhyre avanserte datamaskiner gjør at den alltid føler hvilket miljø den ferdes i, og tar beslutninger på bakgrunn av det.

Hvert hjul består av ti kompositt-ben med hovlignende endestykker. Ved hjelp av disse skal IH ta seg frem over alt. Akkurat slik som hesten.

Hyundai Stratus Sprinter

HYUNDAI STRATUS SPRINTER: Med stealth-teknologi og stor fleksibilitet. Illustrasjon: Hyundai
HYUNDAI STRATUS SPRINTER: Med stealth-teknologi og stor fleksibilitet. Illustrasjon: Hyundai

Hyundai har satset på en superbil som i samarbeid med det flyvende slagskipet DB Atlant står til tjeneste for vampyren Greven av Siberia, i filmen Divided.

Bilen Stratus Sprinter er i høyeste grad en MPV - men den byr formodentlig på mye mer enn fleksible seteløsninger.

Luftskipet er hovedkvarteret, mens Stratus Sprinter brukes til diverse oppdrag nede på jorden. Begge er laget med stealth-teknologi, og er usynlige for radar.

Mercedes Silver Arrow

Her har Mercedes-Benz hentet navnet fra sine legendariske racerbiler fra mellomkrigstiden. Og den hypotetiske filmen bilen Silver Arrow skal herje i, er kalt Silver Lightning. Filmen handler om et par intelligente kollisjonsdukker (!) som knabber denne bilen, og blir utsatt for en forrykt jakt gjennom en fremtidsby.

SILVER ARROW: Skifter farger som en kameleon, og snur på en femøring. Illustrasjon: Mercedes-Benz
SILVER ARROW: Skifter farger som en kameleon, og snur på en femøring. Illustrasjon: Mercedes-Benz

Silver Arrow er en kabriolet med en hard top bestående av magnetiske fliser som detter igjen automatisk ved behov. Hjulene er av metall, og bilen styres ved magnetisk impulsdrevne "omni directional wheels" bak de sølvfargede hjulkapslene.

Dette er et system som allerede finnes (bortsett fra dette med magnetiske impulser), og som kan få kjøretøy, tanks (og rullestoler, for den saks skyld) til å snu i alle retninger, uten at man faktisk vrir på et ratt og styrer dit ved å snu forhjulene.

Subaru Horizon

Dette er virkelig en bil for fremtiden. Den er nemlig en stjerne i en film der jorden har sluttet å rotere! Jordens befolkning er splittet i to - og de to gruppene er bokstavelig talt som natt og dag.

Faktisk er det nattsiden som huser de snille denne gangen. De prøver ut en plan for å redde jorden, blant annet ved hjelp av den typen krystaller som bare pleier å dukke opp i science-fiction-filmer. For eksempel i biler som Horizon.

HORIZON: Slynger ut roterende kniover fra hjulkapslene. Illustrasjon: Subaru
HORIZON: Slynger ut roterende kniover fra hjulkapslene. Illustrasjon: Subaru

Horizon tar tre passasjerer, kan motstå sterk elektromagnetisk stråling, kjemiske angrep, enorm hete og voldsomme stormer. Dertil kan den slynge ut knivskarpe roterende knivblader fra hjulkapslene.

Høres jo egentlig ut som fremtidens Batmobil?

Les også:

Ekstrem bilkjøring

Se filmen av Nissan GT-R på Ringen

De beste bilreklamene

Morsom bilreklame

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning