BMW 1-serie GT

Blir dette tidenes første forhjulsdrevne BMW?

BMW har sluppet bilder av det som ser ut til å bli 1-serie GT.

Publisert Oppdatert

Det er riktignok snakk om en konseptbil med navnet Active Tourer, men sannsynligheten er stor for at det er slik en produksjonsmodell av 1-serie GT vil bli seende ut.

Konseptbilen skal vises frem offentlig for første gang på årets Paris-utstilling.

Modellen har det vært snakk om lenge, og konseptet er kjent fra andre produsenter. Det er snakk om en kompakt MPV som blant annet vil konkurrere med Mercedes B-klasse.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at de to eneste eksklusive bilene i dette segmentet også deler en del designtrekk.

Forhjulsdrift

Men det mest oppsiktsvekkende med denne nye BMW-en er ikke konseptet eller designen, men heller at motoren driver forhjulene. Eller rettere sagt: Én av motorene driver forhjulene - i det minste i konseptbilen.

Det er snakk om en 1,5-liters turboladet maskin med tre sylindre. Motoren er helt ny for BMW, og de sier at den gløtter på de klassiske sekserne BMW er kjent for fra tidligere tider.

SPESIELT GLASSTAK: Ved å trykke på en knapp kan du velge om panoramataket skal være gjennomsiktig eller ikke - eller om det skal ha dette mønsteret.
SPESIELT GLASSTAK: Ved å trykke på en knapp kan du velge om panoramataket skal være gjennomsiktig eller ikke - eller om det skal ha dette mønsteret. Foto: Foto: BMW

Ladbar hybrid

Bakhjulene kan drives av en elmotor, og dermed vil bilen ha firehjulsdrift i enkelte situasjoner - på samme måte som Peugeot 3008 Hybrid4. Her er det imidlertid snakk om en ladbar hybrid (såkalt plug-in). Per i dag finnes det noen få slike biler på markedet (blant annet Volvo V60 Plug-in), men vi regner med at dette er en trend som kommer til å bli mye større i årene som kommer.

Elmotoren vil også ha muligheten til å drive bilen alene. Med 200 Nm fra bør det ikke være noe problem å komme seg ut fra lyskryssene med kun eldrift. Med fulladete batterier, skal bilen klare i overkant av 3 mil på ren eldrift - ved optimale forhold. Vår erfaring med elbiler tilsier imidlertid at det vil være vanskelig å komme seg så langt med ren eldrift her til lands.

Flere motorer

Når det gjelder produksjonsmodellen av 1-serie GT vet vi egentlig ikke så mye enda, men det er rimelig å anta at vi vil få den med en del forskjellige motorer. Sannsynligvis vil bensin- og dieselmotorene vi finner i Mini være blant alternativene.

BMW markedsdirektør i Norge, Kjetil Myhre, sier til Klikk.no at han ikke kan si noe mer om bilen enn det som blir opplyst i BMWs pressemelding. Han kan heller ikke bekrefte at 1-serie GT er en produksjonsmodell som er på vei, men alt tyder på at det handler mest om å holde kortene tett til brystet.

Når bilen vil komme til Norge er fortsatt uvisst, men diverse kilder hevder at den skal lanseres neste år. Akkurat når vet vi ikke, men vi tipper at den vil komme på markedet om et års tid.

Les også:

Her er nye Ford Mondeo

Dette koster nye VW Golf

Familiebilene du egentlig burde kjøpe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning