Testsamling: Bilene med toppkarakter

Årets hittil beste biler

Vi er gniene på sekserne i våre biltester. Så langt i år er det bare syv biler som har fått toppkarakter.

Foto: FOTO: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Sekserne henger høyt når Vi Menns bilredaksjon tester biler. Det går gjerne 7-8 femmere på hver sekser, og fra og med januar 2012 har bare fem modeller kommet ut av våre testprosedyrer med høyeste score. Men to av modellene har fått toppscore for to forskjellige motorversjoner, slik at tallet til sammen blir syv.

Vi tester samme modell med forskjellige motorer

Det dreier seg om to versjoner av BMW 320dA, to versjoner av nye Ford Focus samt nye BMW 1-serie med liten bensinmotor og en Audi med lekkert design og en relativt spiselig prislapp. I tillegg ga vi terningkast seks til Mazda CX-5 med dieselmotor da vi testet den mot VW Tiguan og Peugeot 4008.

Med andre ord - redaksjonens karaktergiving reflekterer at vi mener mye av det aller beste kommer fra Tyskland. Nå er det primært tyskerne som produserer europeiske premiumbiler, men det må altså ikke være en premiumbil for å begeistre oss til en toppkarakter. Tidligere har vi blant annet gitt sportsbilen Mazda MX-5 og småbilen Skoda Fabia med 1,2-liters motor høyeste karakter. Det er imidlertid verdt å merke seg at våre karakterer er "ferskvare", og at en bil som fikk en sekser for to år siden ikke nødvendigvis vil få det i dag.

Nivået blir høyere

Biler blir ellers stadig bedre, og 4 og 5 er karakterer som gis stadig oftere. Ikke minst merker som for få år siden var et gjesp - som for eksempel Hyundai, Kia og Citroën - har blitt flittige samlere av nest beste karakter. Men har altså ennå til gode å lage produkter vi virkelig faller pladask for.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning