Bilquiz

Quiz: Hva kan du om Nissan-biler?

Sjekk dine kunnskaper om Nissans biler.

Hva kan du om Nissan-biler?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Nissan er Norges syvende mest solgte bilmerke, til tross for at de ikke lenger er til stede i det viktige stasjonsvognsegmentet. Etter Primera har ikke Nissan laget en stasjonsvogn for det europeiske markedet.

Qashqai er Nissans mest solgte bil i Norge. Den lå på åttende plass på Opplysningsrådet for Veitrafikkens oversikt over Norges mest solgte biler i oktober. Qashqai er Norges nest mest solgte SUV etter VW Tiguan.

Nissan har i tillegg Norges mest solgte elbil i porteføljen, nemlig Nissan Leaf. Den var landets 13. mest solgte bil ved utgangen av oktober.

Her hjemme er Nissan altså representert med nøkterne og folkelige biler, men selskapet slett ikke bare fornuftige biler i rekkene. Den kanskje mest vanvittige er Nissan Juke-R, verdens villeste SUV. I tillegg har de Nissan GT-R som opphavsmannen Kazutoshi Mizuno til stadighet flikker på.

Nå skal Nissan auksjonere bort en meget spesiell versjon av bilen. En unik 2013-modell «Bolt Gold» GT-R. Det er selvsagt snakk om verdens raskeste mann, og som en del av pakka er bilen utstyrt med en gullplate med Bolts signatur inngravert samt hans autograf. Bilen går til den som byr høyest i en online veldedighetsauksjon som skal avholdes på eBay fra 22.november til andre desember 2012.

Inntektene fra veldedighetsauksjonen går til Usain Bolt Foundation.

Har du ikke penger til å engasjere deg i auksjonen, kan du som trøst engasjere deg i vår Nissan-quiz.

img Del på FacebookRASK: 22. november-2. desember er det online-auksjon på eBay på en Nissan GT-R ""Bolt Gold"". Inntekten går til ""Usain Bolt Foundation"". FOTO: Nissan
RASK: 22. november-2. desember er det online-auksjon på eBay på en Nissan GT-R ""Bolt Gold"". Inntekten går til ""Usain Bolt Foundation"". FOTO: Nissan

Les også:

Her finner du alle våre bilquizer

Her er de beste og verste bilene de siste 15 årene

2012 2013 - Her er de beste vinterdekkene

Krevde 26.000 for å forsikre Charlottes bil til 5500 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning