Bakseteplass i bil

Her er bilene med best bakseteplass

Hvis du trenger god bakseteplass, bør du ta en titt på disse bilene.

GIGANTISK: Skoda Superb er blant bilene vi har testet med aller størst baksete. Her kan selv de aller lengste sitte tilbakelent og komfortabelt.
GIGANTISK: Skoda Superb er blant bilene vi har testet med aller størst baksete. Her kan selv de aller lengste sitte tilbakelent og komfortabelt. Foto: FOTO: Øyvind Jakobsen
Publisert Oppdatert

Vi Menn Bil tester omkring 100 biler i året, og våre omfattende testprosedyrer inkluderer, i tillegg til måling av støy, akselerasjon og forbruk, en del hvor vi måler bilens fysiske størrelse innvendig. Det gjør at vi kan si noe om hvor stor plass det er i forskjellige modeller - uten å kun referere til hukommelse og følelse av plass.

Et av de viktigste målene vi tar, er bakseteplass. Der skal man ofte plassere et barn eller to, og i motsetning til bagasjen kan man ikke bare pakke lettere. For liten bakseteplass kan også gjøre det ukomfortabelt for de som sitter foran. Dette er ofte et problem med bakovervendte barneseter i mindre biler.

Slik har vi målt bakseteplassen

Vi bruker tre mål på bakseteplass. De to første er relativt enkle, og måler maksimal og minimal plass i baksetet. Disse målene har begrenset relevans i det daglige, da de aller færreste kjører med forsetet i bakerste posisjon. Det mest interessante måler er derfor det hvor vi har regnet oss frem til en standardposisjon på førersetet basert på redaksjonsmedlemmenes snitthøyde og riktig sittestilling. Det vil si at førersetet har en posisjon som vil passe til en snittmann på rett i overkant av 180 centimeter.

De fem beste i tre bilklasser

Vi har valgt å dele inn rangeringen i tre forskjellige klasser: Kompaktbiler, stasjonsvogner/sedaner og SUV/MPV. Bilene du finner i samlingen under er de fem bilene med best bakseteplass etter vårt normalmål i hver av disse klassene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning