Bagasjeplass:

Dette er bilene med billigst bagasjerom

Ofte på Ikea? På hytta? På bilferie med familien? Det er enorme prisforskjeller på bagasjevolum i bil.

MELK OG BRØD: De beste bilene har plass til enorme mengder bagasje. Sjekk literprisen i tabellene bilklasse for bilklasse.
MELK OG BRØD: De beste bilene har plass til enorme mengder bagasje. Sjekk literprisen i tabellene bilklasse for bilklasse. Foto: Haakon Førde
Publisert Oppdatert

De fleste av oss må ta hensyn til kvadratmeterprisen når vi velger bolig.

Slik er det med bil også. Den må ha seter nok til alle i familien. Og så må den ha bagasjerom nok til alt stæsjet som skal med. Spesielt for barnefamilier er dette er viktig poeng.

Derfor er det underlig at ikke literprisen blir kraftigere promotert av bilselgere, eller hva?

Fra 100 til 25.000 kr/ liter

Men vi har gjort jobben for deg. I tabellene (til høyre) finner du bilene med best forhold mellom bagasjeromsvolum og pris fordelt på de forskjellige karosseritypene.

For de billigste bilene betaler du under 100 kroner per liter bagasjeromsvolum. Til sammenlikning må du ut med 25.000 kroner per liter om du kjører en Porsche 911 Turbo kabriolet.

Merk følgende om volumet:

Oppgitt bagasjeromsvolum varierer fra det volumet som er tilgjengelig når:

A - fra alle setene er i bruk og bagasjeromsskjuleren er bredd over (typisk ferie med familien).

B - til volumet du kan utnytte når alle seter er lagt flate (typisk Ikea-situasjon).

Noen bilmodeller er sterke på rent bagasjerom (store sedaner), mens andre er sterke på maks volum. I tabellene har vi lagt vekt på det målet som er viktigst for akkurat den biltypen.

Merk følgende om priser:

En bilmodell, for eksempel Ford Mondeo, har ikke én pris, men et stort prisspenn avhengig av motortype og utstyrsnivå. Det gir selvsagt stor utslag i literprisen.

For å få et reelt sammenlikningsgrunnlag, har vi derfor valgt å bruke innstegsprisen per modell.

Billeverandører har imidlertid gjerne en utstyrsmessig skrapet bil med en helt minimal motor som innstegsmodell. Og det er ikke gitt at det er lineær prisstigning på motorstyrke og utstyr mellom merkene.

For deg som bilkjøper betyr det at du fortsatt bør du ta en tilleggssjekk på konkurrentene i klassen dersom du velger en kraftigere motor eller høyere utstyrsnivå enn vi har oppgitt.

Merk følgende om segmentene:

Vi har valgt å dele bilene etter karosseritype, slik Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har definert dem. Klikk på hver enkelt kategori i spalten over til høyre for å få resultatene.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning