Vakker BMW-forsmak

På den store bilutstillingen i Shanghai viser BMW fram en diger, firedørs coupé, klar til å gå i strupen på Mercedes-Benz.

CS-konseptet hinter om en stor, elegant, kjapp og luksuriøs firedørs coupé.
CS-konseptet hinter om en stor, elegant, kjapp og luksuriøs firedørs coupé.
Publisert Oppdatert

Se bildene her

På den store, internasjonale bilutstillingen i Shanghai viser naturligvis et stort knippe av de kinesiske bilprodusentene fram hva de driver med og hva de har lyst til å gjøre framover. Men det kinesiske bilmarkedet er enormt, og også andre bilprodusenter bruker messen til å presentere nye modeller og konsepter.

Fine konkurrenter
BMW har med seg en stor, firedørs coupé til Shanghai. Concept CS er basert på samme plattform som neste generasjon 7-Serie, og er tydeligvis laget for å gå i strupen på biler som Mercedes-Benz CLS, og de kommende Porsche Panamera, Aston Martin Rapide og firedørscoupévarianten av Passat.

Les mer: Nye BMW M3
Les mer: Er dette neste Z4?

Bilen har svært markante linjer, og prøver ikke å skjule størrelsen - den er 510 cm lang og 198 cm bred. Men den er også lav (136 cm) og elegant. Konseptbilen ruller på 21-tommere under kraftige skjermbuer, og tar i bruk både LED-teknologi og ny linseteknologi for å gi bedre lys.

Sportslig og komfortabel
BMW sier selv at bilen skal være en Gran Turismo, som kombinerer høy grad av sportslighet med komfort og luksus. Innvendig er det selvsagt lagt stor vekt på riktig materialvalg og slikt; det er kort sagt ikke spart på noe.

En detalj vi kan nevne, er at de fire setene har en slags krage du stiller inn til å passe til kroppen din. I denne kragen sitter blant annet høyttalere og mikrofon, så du kan høre på den musikken du vil eller prate i telefonen med hvem du vil, uten å forstyrre andre.

8-Serie?
CS, som muligens er en forsmak på en kommende gjenfødelse av 8-Serien, selv om BMW er tydelige på at dette bare er et konsept, og at produksjon ikke er påtenkt. Men vi blir ikke overrasket om den - i en noe nedtonet variant - kommer til en butikk nær deg om ikke så altfor lenge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning