Er dette neste Z4?

Igjen kan vi vise spionbilder av en BMW-roadster på test. Er dette den nye Z4, eller noe større?

Roadsteren viser klare BMW-former, med konvekse og konkave linjer om hverandre. Foto: Automedia
Roadsteren viser klare BMW-former, med konvekse og konkave linjer om hverandre. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Selv om den er kompakt, er den imidlertid en del større enn dagens Z4. Kanskje den skal hete Z6? Foto: Automedia
Selv om den er kompakt, er den imidlertid en del større enn dagens Z4. Kanskje den skal hete Z6? Foto: Automedia Foto: © Automedia
De bakre siderutene hinter om et sammenleggbart ståltak. Noe som igjen hinter til en større modell med mer vekt på komfort enn pur sportslighet. Foto: Automedia
De bakre siderutene hinter om et sammenleggbart ståltak. Noe som igjen hinter til en større modell med mer vekt på komfort enn pur sportslighet. Foto: Automedia Foto: © Automedia
BMW har uttalt at de vil lage mange nisjemodeller i årene framover. Foto: Automedia
BMW har uttalt at de vil lage mange nisjemodeller i årene framover. Foto: Automedia Foto: © Automedia

Letter på M3-sløret
BMWs kommende moro-coupé

Etter at et knippe spionbilder av kamuflerte BMW-roadstere har versert på nettet en stund - blant annet her på Vi Menn Online - har det vært mange diskusjoner rundt hva de egentlig viser. Er det den nye Z4? Eller er det en kommende Z6? Eller den kommende Mercedes-Benz SL-utfordreren Z9?

Vi er fortsatt ikke sikre. Vi er heller ikke sikre på hva disse nye bildene viser. Ja, det er umiskjennelig en BMW-roadster. Men om den har et sammenleggbart ståltak eller et tradisjonelt stofftak, det vises ikke.

Hva er dette?
Bildene viser en bil som er en del større enn dagens Z4. Men det antas at neste generasjon Z4 vil vokse en del, for å gjøre plass til en mindre, 1-Serie-basert Z2. Kanskje det ikke kommer en ny Z4, men at den i stedet får navnet Z6? Eller kanskje dette er en Z6, og at det også vil komme en ny Z4?

Men formen på de bakre siderutene hinter også om at denne bilen kan ha et sammenleggbart ståltak, noe den kommende Z9 sannsynligvis vil få.

Verken våre kilder eller vi klarer å konkludere her. Men en ting er sikkert: det kommer flere moromodeller fra BMW i årene framover.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning