Sjokk og seier for Tollefsen

Han kjørte i hjel ei ku siste dag, men selv ikke det kunne stoppe norske Ivar Tollefsen fra å ta sin første rallyraid-seier.

Ivar Tollefsen stiller i Nissan Navara i neste Dakar Rally.
Ivar Tollefsen stiller i Nissan Navara i neste Dakar Rally.
Publisert Oppdatert
Ivar Tollefsen. Foto: Fred Magne Skillebæk
Ivar Tollefsen. Foto: Fred Magne Skillebæk

Mandag, på den siste av fire dager i African Heritage Cross Country rally, med 80 av 1350 kilometer igjen til mål, smalt det. Ivar Tollefsen (tidligere omtalt i Vi Menn Bil i forbindelse med sin deltagelse i Dakar Rally) og hans britiske kartleser Quin Evans skvatt til da ei ku dukket opp i veibanen. Kollisjonen var uunngåelig; for første gang opplevde nordmannen å kjøre i hjel et dyr.

- Det var en skikkelig utrivelig opplevelse. Skadene på radiatoren var dessuten såpass omfattende at vi først fryktet at løpet var kjørt, forteller Tollefsen.

Mer: Fire nordmenn i Dakar
Mer: Tenker ikke på døden

De kom til mål, takket være hyppige stopp med påfyllinger i radiatoren på Nissan Navara'en, samt fornuftig kjøring på roligere turtall.

VM-runde
Før uhellet hadde Tollefsen og Evans dominert løpet, og bygget seg opp over en times ledelse til italienerne Riccardo Garosci og Rudy Briani på grusveiene i Sør-Afrika. Og de beholdt altså ledelsen, selv om det holdt hardt mot slutten.

Løpet var - i tillegg til å inngå i serien South African Off Road Championship - også den andre av fem runder i FIAs offroad-VM (Cross Country Rally World Cup), som mange av deltagerne i Dakar Rally kjører som oppvarming til storløpet selv. Seieren i Sør-Afrika gjør at Tollefsen nå deler ledelsen i mesterskapet, sammen med ingen ringere enn Carlos Sainz, som vant åpningsløpet Transiberico Rally.

Jobber mot Dakar
Også Tollefsen har Dakar Rally i januar som sesongens store mål. Det blir hans fjerde deltagelse i storløpet, men denne gangen ikke i en Bowler Wildcat (han hadde tre; alle er solgt), men i en Nissan Navara, spesialbygget i Sør-Afrika for nordmannen. Etter 30.-plassen i år bør det ligge an til en betydelig resultatforbedring, såframt Tollefsen holder seg unna kyr og andre problemer.

Les mer på www.marathonrally.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning