Tenker ikke på døden

Tirsdag omkom en motorsyklist i Rally Dakar. I går satt Solveig Ullevålseter og så på internett at hennes mann stod fast i ørkenen.

- Hadde jeg tenkt på dødsfaren hadde jeg ikke sluppet mannen min ut av huset, sier Solveig Ullevålseter. Foto: dakar.no
- Hadde jeg tenkt på dødsfaren hadde jeg ikke sluppet mannen min ut av huset, sier Solveig Ullevålseter. Foto: dakar.no
Publisert Oppdatert
Volkswagen leder i bilklassen. Foto: dakar.no
Volkswagen leder i bilklassen. Foto: dakar.no

- Det er helt ubeskrivelig å sitte hjemme å vente. I dag så jeg først at han stod stille ute i ørkenen, men jeg har lært meg til at GPS-systemet på internett ikke alltid er til å stole på. Men da flere og flere kom i mål og ikke Pål Anders ble jeg hysterisk, sier Solveig Ullevålseter til vimenn.no.

Tirsdag omkom den første deltakeren i årets Dakar Rally. I fjor omkom en av favorittene og året før døde to deltakere i motorsykkelklassen. Men Solveig Ullevålseter tenker ikke på døden i disse dager.

- Nei, det tillater jeg meg ikke å gjøre. Jeg må være litt kynisk når det kommer til nyhetene om dødsulykker. Hadde jeg tenkt på dødsfaren hadde jeg ikke sluppet mannen min ut av huset.

Pål Anders Ullevålseter kom i mål onsdag også. Men han hadde krasjet i ørkenen og tapte mye tid. Til slutt kom han inn på en foreløpig 43. plass - mer enn 55 minutter bak dagens etappevinner Isidre Esteve. Det vil si at nordmannen har falt ned til 14 i sammendraget og mulighetene for en pallplassering har blitt drastisk dårligere.

Den andre nordmannen som stilte til start i MC-klassen, Gjermund Frostad, måtte tirsdag bryte løpet med motorproblemer. Marc Coma leder totalt.

Volkswagen leder i bilklassen
I bilklassen er det Volkswagen som har gjort det best så langt. Tidligere rallyverdensmester Carlos Sainz har så absolutt muligheten til å vinne sitt første Dakar Rally, men det er fortsatt veldig langt igjen.

De to norske i bilklassen, far og sønn Tollefsen, henger også med, men som ventet ligger de et godt stykke bak på resultatliste foreløpig. Men vi vet at spesielt Ivar Tollefsen er en dyktig fører, og kommer han seg til mål kan han så absolutt overraske med en bra sammenlagtplassering.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning