Sikker skyss

Er du litt engstelig av deg? Med en Rolls-Royce blir du trygg i trafikken.

Den skuddsikre Rolls-Royce Phantom-utgaven ser helt vanlig ut, men tåler kuler, krutt og granater.
Den skuddsikre Rolls-Royce Phantom-utgaven ser helt vanlig ut, men tåler kuler, krutt og granater.
Publisert Oppdatert
Dørene ser kanskje ut som de originale, de innenfor sitter veldig trygt.
Dørene ser kanskje ut som de originale, de innenfor sitter veldig trygt.

Rolls-Royce: For de fine
Rolls-Royce: Flottest og dyrest

Rolls-Royce selger biler som (nesten) aldri før: i fjor solgte de 805 biler, noe som er det høyeste tallet på seksten år. Nylig kunne de feire åpningen av utsalgssted nummer åtti, og de har akkurat feiret at Phantom nummer 3000 rullet ut fra fabrikken.

Usynlig på høyeste nivå
Nå kan du bestille en Phantom i armert versjon. Bilen er bygget etter de såkalte VR7-spesifikasjonene, som er den høyeste graderingen for skuddsikkerhet i bil. Det synes nesten ikke utenfra, men under skallet er det gjort veldig mye.

Alle detaljene får vi naturligvis ikke - slikt er hemmeligstemplet. Men etter at en halvveis ferdigbygd Phantom ruller ut fra Goodwood-fabrikken i Storbritannia, blir den fraktet til den eksterne karosseribyggeren og armeringsspesialisten mutec.

Avansert
Her forsterkes chassis og hjuloppheng, store mengder av høyteknologiske komposittmaterialer monteres inn, det samme skjer med en haug stål med høyeste styrkegrad. Vinduene er mye tykkere enn på standardbilen, og innsiden får de et lag polykarbonat for å fjerne muligheten for at de i bilen kan bli truffet av glassplinter.

Du kan selvfølgelig fortsatt bestille bilen etter ditt eget ønske; innvendig er det bare din egen fantasi - og lommebok - som setter grenser for hva som kan gjøres.

Motoren og drivverket skal imidlertid være urørt, men 460 hk og 720 Nm bør fortsatt kunne sette grei fart på dråget. En drøyt 2,5 tonn tung "standardbil" klarer i hvertfall 0-100-sprinten på 5,9 sekunder.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning